Nogometaši Celja so v torek v Kranju z izidom 2:1 premagali moštvo Triglava in na ta način prišli še do druge zmage v letošnjih pripravah. Razlog za dobro voljo pa ima tudi Tadej Žagar-Knez, ki je v Kranju zaigral prvič po zlomu stopalnice, ki ga je iz igrišč oddaljil za pet mesecev.


22-letni bočni nogometaš je v letošnji sezoni v dresu Celja do poškodbe odigral devet tekem, sedem v prvenstvu in dve v kvalifikacijah za Evropsko ligo, kjer so se Celjani pomerili z norveškim Tromsøm. Žagar-Knez, ki je prvoligaške izkušnje nabiral že v lanski sezoni, ko je bil član Aluminija, se je po povratku na igrišča v pogovoru za spletno stran celjskega prvoligaša ozrl na obdobje zadnjih petih mesecev: “Okrevanje je bilo res dolgotrajno in naporno. Prva dva meseca po poškodbi sem lahko hodil zgolj s pomočjo bergel, nato pa sem le lahko začel z vajami za krepitev mišic, ki so zaradi mirovanja oslabele. Sledil je naporen proces vadbe v fitnesu, kjer sem najprej izvajal zgolj statične vaje. V začetku januarja sem lahko začel s tekaškimi treningi, pred tednom dni pa sem s strani zdravniške službe naposled le prejel zeleno luč za polno obremenitev in vadbo s soigralci. Nekaj bolečin v sklepih in mišicah je še prisotnih, a je to vse del poti do dokončnega okrevanja. Veseli me, da lahko vse vaje izvajam brez posebnih težav.”

Celjan pa se je dotaknil tudi pričakovanj za spomladanski del sezone, za katero napoveduje boljše rezultate: “Treniramo res dobro, zato mislim, da rezultati v spomladanskem delu ne bodo izostali. Verjamem, da bodo naš trud prepoznali tudi gledalci in nam pomagali doseči čim več zmag v nadaljevanju prvenstva.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Pred novo sezono Prve lige Telemach sprememba pri vrhu “Rumenih”

Potem ko je Metej Podlogar ekipo v pretekli sezoni popeljal do 7. mesta je vodstvo kluba z…