Zadnja tekma jesenskega dela sezone Prve lige Telekom Slovenije se je v Novem mestu končala z zmago Goričanov. Primorci so s peto zmago sezone obdržali osmo mesto in na zimski odmor odšli s tremi točkami prednosti pred Novomeščani, ki bodo prezimili na devetem mestu. Za zmago z 0:2 sta zadela Simone Napoli, ki se je veselil prvega zadetka v dresu Gorice, in Luka Majcen, ki je v drugem polčasu potrdil zmago “plavih”, še pred tem pa sredi prvega polčasa zapravil najstrožjo kazen.


Do prvega nevarnejšega strela so na pošteno razmočeni zelenici Portovala prišli gostje, ko je v osmi minuti prosti strel s precejšnje razdalje izvedel Majcen, a meril preko vrat. Dve minuti zatem so bili Dolenjci precej nevarnejši. Potem ko so gostujoči branilci izbili predložek Fučka, je okroglo usnje končalo pri domačem kapetanu Dežmarju, ki pa je s 25 metrov sprožil tik nad golom. S precejšnje razdalje je v 15. minuti meril še Perić, a zgrešil okvir vrat, zato pa je bil s tremi zadetki prvi strelec ekipe nevarnejši pet minut kasneje, ko je po predložku z leve strani igrišča dobro skočil med dvema branilcema Gorice, vendar s petih metrov meril preko gola. Ravno Perić je imel v 22. minuti priložnost, da kaznuje nespretnost in napako Vanina, ki je v kazenskem prostoru slabo oddal žogo, a se tudi domačemu napadalcu ni uspelo prebiti do žoge. Nato pa uvod 24. minute in enajstmetrovka za Gorico. Vučkić je na vrhu kazenskega prostora nekoliko nespretno podrl Vetriha, ki se je na razmočeni zelenici hitro znašel na tleh, sodnik Balažič pa je ob protestih domačih gledalcev pokazal na belo točko. Žogo si je nastavil Majcen, se sredi prvega poizkusa zaustavil zaradi prezgodnjega vteka domačih igralcev, kar pa je očitno slabo vplivalo na njegovo zbranost, saj je kasneje meril daleč mimo gola. Primorci za zapravljeno vseeno niso bili kaznovani, še več, v 27. minuti so celo povedli. Po predložku z desne strani igrišča so domači branilci na drugi vratnici pozabili na Napolija, ki je žogo ob vratnici poslal v prazno novomeško mrežo. Nadaljevanje prvega polčasa je ponudilo precej manj priložnosti, še dvakrat so zapretili domači, a je v 40. minuti Palić z 20 metrov meril točno v naročje Simčiča, Perić pa je štiri minuti zatem po novem predložku z glavo meril mimo gola.

Ekipi sta drugi polčas odprli s streloma v okvir vrat, a sta bila Džuzdanović za goste in Palić za domače neuspešna v svoji nameri. V 52. minuti pa so Goričani povišali svoje vodstvo. Po podaji z leve strani igrišča, so domači branilci na drugi vratnici povsem pozabili na Džuzdanovića, ki je meril v daljši kot, a je Pelin z odlično obrambo strel odbil, žoga pa se je odbila na nogo Majcna, ki jo je z bližine le še potisnil v nebranjeno mrežo in se veselil še šestega zadetka v letošnji sezoni. Dolenjci so skušali v nadaljevanju znižati zaostanek, v 57. minuti je strel Fučka končal v naročju Simčiča, dve minuti kasneje pa je žoga po strelu Palića le prečkala gol črto, a je Perić ob strelu soigralca storil prekršek nad Napolijem. V 61. in 62. minuti pa je po strelih Kastrevca in Kramarja dobro posredoval Simčič. V 77. minuti poizkusa na obeh straneh. Za domače je po predložku z leve strani igrišča z glavo poizkušal Kastrevec, a meril mimo vrat, na nasprotni strani igrišča je z 20 metrov streljal Eleke, a je Pelin strel po tleh z nekaj težavami zauspel zaustaviti. Goričani so nadzorovali potek srečanja, kljub temu pa je v 84. minuti nekoliko zavrelo med petelinoma Taiderjem in Rašićem, ki ju je sodnika Balažič kaznoval z rumenim kartonom. To pa je bilo tudi vse, kar je drugi polčas ponudil, saj v zaključku srečanja ni bilo večjih pretresov.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

2 komentarja

 1. Klemen

  7. 12. 2014 na 15:14

  Slike na prvi strani se ne vrtijo, je samo črna slika z krogcem na sredini. Lestvice 3.SNL se ne da poklikat.

 2. SNPortal.si

  7. 12. 2014 na 20:53

  Pozdravljeni!

  Hvala za opozorilo, bomo preverili in uredili. Kateri spletni brskalnik pa uporabljate?

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…