Prvoligaši s tekmami 27. kroga zaključujejo tretjo četrtino tekmovanja. Eden zanimivejših obračunov bo odigran tudi v Velenju, kjer se bosta v že 70. savinjsko-šaleškem derbiju udarila Rudar in Celje. Grofje bi z gostujočo zmago poravnali razmerje medsebojnih obračunov s knapi, ki so doslej vknjižili 24 zmag nad sosedi, zadnjo septembra, ko so v mrežo sosedov pospravili kar štiri zadetke.


Celjani so Velenjčanom vrnili na domači zelenici, ki ga je z zadetkom v prvem polčasu odločil Tilen Klemenčič, na podoben razplet pa v taboru šestouvrščenega moštva lige, ki ga aprila čaka kar osem tekem, upajo tudi v soboto. “V Velenju je vselej težko igrati, saj ima Rudar zelo kakovostno in čvrsto moštvo. Čeprav imajo v tej sezoni nekoliko slabše rezultate, pa so vseeno izredno nevarni, predvsem pa motivirani. Menim, da smo dobro pripravljeni nanje, tako da se obeta zanimiv obračun. Naša želja so vsekakor tri točke, a se zavedamo, da bomo morali prikazati zares dobro predstavo, če želimo, da nam to tudi uspe,” pred jutrišnjim gostovanjem v Velenju pravi Žiga Kous, ki se po poškodbi hrbta vrača na nogometne zelenice.

Obračuna v Velenju se veseli tudi Matej Podlogar, ki je krstne prvoligaške izkušnje pred leti nabiral prav v dresu Rudarja, za katerega je Ljubljančan v treh sezonah odigral 96 ligaških tekem in dosegel tudi 18 zadetkov: “V Velenje se vselej rad vračam, saj tam domuje klub, ki mi je prvi ponudil priložnost v najmočnejši slovenski ligi. A sedaj sem član Celja, zato bom naredil vse, da moje moštvo zmaga. Kot sem že dejal, se v Celju odlično počutim, ta klub mi je hitro prirasel k srcu, zato sem odločen, da mu v čim večji meri pomagam do dobrih rezultatov. Čakam na svoj prvi zadetek v rumeno-modrem dresu, zato upam, da bo slednji prišel že v Velenju.”

Svoje načrte pa imajo tudi pri Rudarju. Vodstvo kluba je med reprezentančnim premorom z lokalno pomočjo poravnalo finančne obveznosti za minulo leto, zato lahko tudi nogometaši nekoliko lažje zadihajo. “Mislim, da nam je reprezentančni premor koristil. V tekmo gremo s strnjenimi glavami in z željo po zmagi. Na šaleško-savinjskem derbiju bodo odločale malenkosti, mi pa bomo naredili vse, da se bodo te malenkosti obrnile v našo korist! Na tekmo vabim vse navijače, da nam stojijo ob strani in da skupaj premagamo Celje,” navijače Rudarja vabi Leon Črnčič, ki je bil med najbolj razpoloženimi knapi v Stožicah.

Savinjsko-šaleški spopadi v zadnjih izvedbah ponujajo še eno zanimivost. Velenjčani so v sezoni 2013/14 dobili vse štiri derbije, sledila sta dva remija, v spomladanskem delu lanske sezone so se tako Velenjčani kot Celjani veselili gostujočih zmag, jeseni pa so tri točke obakrat ostale doma. Novembra so rumeno-modri prekinili osem tekem dolg niz brez domače zmage nad Rudarjem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…