Maribor jutri ob 19. uri čaka zadnja tekmovalna obveznost v tem letu. Nasprotnik v dobro napolnjenem Ljudskem vrtu bo angleški Wigan, ki je na prvem obračunu slavil s 3:1. V zadnjem krogu skupinskega dela Evropske lige imata obe ekipi možnost za evropsko pomlad, za Maribor pa bo tekma posebna tudi zaradi 53. rojstnega dneva kluba, ki ga bodo navijači praznovali pred sodniškim žvižgom, saj se dogajanje na južni ploščadi začne že ob 16. uri. Zmaga in morebiten preboj v nadaljevanje tekmovanja bi bilo daleč najlepše darilo za klub in navijače.


“Tekma je pomembna za obe ekipi. Izpolnila se nam je želja, da v igri napredovanje ostanemo vse do zadnjega kroga. Sicer ni vse v naših rokah, saj smo odvisni od drugega rezultata, kar pa nas ne zanima. Želimo se predstaviti v dobri luči in naredili bomo vse, da zmaga ostane v Ljudskem vrtu. Za obe ekipi velja le zmaga, zato bo tekma zanimiva za gledalce, vendar to ne pomeni, da bosta moštvi zaletavi,” je uvodne misli na današnji tiskovni konferenci predstavil trener vijoličastih Ante Šimundža, ki bo jutri kot glavni trener petič vodil Maribor na evropski tekmi.

Wigan, ki ga bo na tribunah Ljudskega vrta bodrilo okrog tisoč navijačev, je v Maribor pripotoval z novim trenerjem. Owen Coyle je moštvo vodil na prvem medsebojnem obračunu, ki so ga Angleži dobili s 3:1, a moral oditi po seriji slabih rezultatov, saj Wigan v angleškem Championshipu po osemnajstih krogih zaseda šele štirinajsto mesto. Na klop Wigana je sedel Nemec Uwe Rösler, sicer stari znanec angleškega nogometa, saj je kar nekaj sezon preživel v dresu Manchester Cityja, West Bromwicha in Southamptona, nazadnje pa je bil trener tretjeligaša Brentforda. Šimundža se je strinjal, da je bila tudi zaradi menjave na trenerskem stolčku, priprava na jutrišnji obračun specifična: “Vsak trener prinaša nekaj novega, po prvih informacijah želi Uwe Rösler vrniti ekipi način igre, ki jih je odlikoval v prejšnjih sezonah pod vodstvom Roberta Martineza, z napadalno usmeritvijo. Ogledali smo si njihove zadnje tekme, tudi obe, ki so ju odigrali po odstavitvi prejšnjega trenerja in v soboto že ob sodelovanju z novim trenerjem, ki je srečanje spremljal s tribune. Pripravljeni smo na obe različici Wigana, napadalno in obrambno. Na obe bomo znali odgovoriti. Veliko pa je odvisno predvsem od nas, če se bomo predstavili s svojim slogom igre, lahko nasprotnika prisilimo, da razmišlja o nas.”

S trenerjem se je strinjal tudi kapetan vijolic, Marcos Tavares, ki je v drugi polovici jesenskega dela sezone znova našel dobro strelsko formo in se tako nezadržno bliža preboju na sam vrh lestvice najboljših strelcev v zgodovini kluba, ki ga 117 zadetki še vedno zaseda Branko Horjak. Zdaj tudi uradno slovenski Brazilec, je zadel tudi na prvem obračunu Wigana in Maribora, ko je po lepi akciji Mendyja znižal na 1:2: “Najprej moramo opraviti svojo nalogo. Pričakujemo zmago Rubina, toda s tekmo v Belgiji se ne bomo ukvarjali. Naš motiv je neizmeren. Gre za napredovanje v spomladanski del evropskega tekmovanja in za rojstni dan kluba. Pripravljeni smo, da z zmago izpišemo najlepšo čestitko in poskrbimo za novo nepozabno evropsko zgodbo.”

Mariborčane jutri čaka pomemben obračun, po katerem bi lahko dodali novo poglavje v zgodovino slovenskega nogometa in po uvrstitvi v skupinski del Evropske lige in Lige prvakov, prišli še do evropske pomladi. Kot sta povedali Šimundža in Tavares res ni vse v nogah in glavah vijoličastih, a za morebiten uspeh bodo morali najprej opraviti svoj del naloge, nato pa upati še na uslugo Rubina.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Usoda Vermezovića zapečatena, pri Muri bodo zamenjali trenerja

Usoda Vladimirja Vermezovića na klopi Mure je dokončno zapečatena. Stolček 60-letnega Beog…