Vodstvo Nogometne zveze Slovenije je danes postreglo z informacijo, da bo finale Pokala Slovenije odigran na koprski Bonifiki. Na prvi pogled morda nič spornega, saj ima Koper po obnovi enega lepših stadionov v Sloveniji. A kaj ko so v igri za pokalno lovoriko le še gorenjski in štajerski klubi? Bodo nogometaši finale igrali pred praznimi tribunami in pogrebnim vzdušjem?


Finalno tekmo bo ob zaključku sezone 29. maja gostila koprska Bonifika, na njej pa bosta nastopila zmagovalca obeh polfinalov, katerih se bodo pomerili Maribor in Triglav ter Celje in Aluminij. Odločitev o obeh zmagovalcih bomo dobili na tekmah 10. in 17. aprila.

Sam osebno nimam nič proti Kopru, a me vseeno razhudi takšna novica. Potem, ko lahko beremo novice o tem, kako skušajo klube iz evropskih držav na svoje stadione privabiti večje število gledalcev, narediti iz tekme doživetje za celotno družino, ki ga bodo ljudje še dolgo pomnili, potem, ko beremo o tem, da imajo nekateri klubi stadion razprodan že za celotno sezono, pa v Sloveniji oziroma bolj natančno v Nogometni zvezi Slovenije razmišljajo ravno nasprotno. O tem kako bo skušala NZS na tekme privabiti celotno družino, je po nastopu predsedniške funkcije govoril tudi tedaj novoizvoljeni Aleksander Čeferin, a sedaj počne NZS ravno nasprotno. Le kako si naj potem razlagamo odločitev, da bo finale pokalnega tekmovanja odigran v mestu do katerega imajo Kranjčani dobrih 130, Celjani 180, Kidričani in Mariborčani pa slabih 230 kilometrov.

Če nam spomin seže dober mesec ali dva nazaj, se spomnimo, da bi moral ravno Koper gostiti tekmo med Slovenijo ter Bosno in Hercegovino, ki pa so jo potem, ko je Srečko Katanec sprejel ponudbo za mesto selektorja, preselili na ljubljanske Stožice. Lahko torej smatrano finale Pokala, kot neke vrste tolažilno nagrado za Koper? V sporočilih za javnost NZS toži, da bi si želeli na stadionih videti več gledalcev, a ne naredi nič, da bi privabila več gledalcev, še več, z nelogičnimi potezami, kot je ta, dela le še dodatno škodo in odganja že tako majhno število gledalcev.

Kaj pa vi menite o odločitvi vodstva NZS? Vaša mnenje lahko napišete na forumu

 

Avtor: Peter Dominko

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…