Več ali manj je jasno, da bo ljubljanska Olimpija v spomladanski del krenila vsaj brez dveh pomembnih členov. Nik Omladič je že konec minulega tedna sklenil prestop v vrste Eintrachta iz Braunschweiga, tik pred slovesom od zeleno-belih je tudi Boban Jović.


Ni skrivnost, da si Celjana v svojih vrstah želijo pri krakovski Wisli, o čemer smo pred dnevi že pisali. Poljski mediji so takrat že pisali, da se je nekdanji nogometaš celjskega Šampiona in kidričevskega Aluminija že mudil tudi na zdravniških pregledih, a je nogometaš ob začetku priprav z Olimpijo to zanikal. Joviću se poleti izteka pogodba, zato bi ga lahko Wisla poleti dobila zastonj, a si ga štirinajstkratni državni prvaki v svojih vrstah želijo že januarja. Če se bosta kluba uspela dogovoriti in bo do prestopa prišlo že v zimskem prestopnem roku, pa je jasno, da Ljubljančani s prodajo levega bočnega branilca ne bodo zaslužili kaj prida denarja. Poljski Przeglad Sportowy piše, da naj bi se odškodnina gibala med 30 in 50 tisoč evri.

Znesek ne bi smel predstavljati večje ovire pri prestopu Jovića, ki je v dresu Olimpije odigral 150 ligaških tekem. Obračun s Koprčani je bil za 24-letnega nogometaša, ki je po pisanju Ekipa24 pred dnevi zavrnil ponudba Györa, verjetno zadnji v zeleno-belem, tudi Robert Gaszynski, predsednik Wisle, je priznal, da si Slovenca želijo v svojih vrstah: “Je nogometaš, ki zelo ustreza našemu sistemu igre, zato se tudi zanimamo zanj.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…