Za Domžalčani, ki so včeraj po malce trdnejšem pristanku prispeli v Turčijo, sta uvodna dva treninga na turških tleh. Rumeno-modri že po prvem dnevu priprav v Antalyji v en glas potrjujejo, da imajo na razpolago odlične pogoje, za razliko od domačih krajev, ki jih je prekrila snežna odeja, pa jih v Turčiji razvaja še sonce in prijetne temperature.


“Malce smo še utrujeni in misli nam še vedno delujejo nekoliko počasneje. Prepričan sem, da bo uvodni trening poskrbel, da bomo pozabili na utrujenost, ki je predvsem psihične narave, in da bo v nadaljevanju priprav vse potekalo na najvišjih obratih. Pogoji za delo so vrhunski in izbor Antalyje je bil zagotovo zadetek v polno,” je po dopoldanskem treningu za klubsko spletno stran dejal trener Luka Elsner. ki je imel sicer tudi popoldne nekaj pripomb na zagnanost svojih varovancev, ki so bili po včerajšnjem napornem potovanju še nekoliko izmučeni. Nad pogoji za bivanje in vadbo je bil, tako kot tudi ostali soigralci, navdušen tudi prvi vratar Nejc Vidmar, ki je priznal, da se bo ekipa, kljub garanju, v Turčiji imela lepo: “Zelo sem vesel, da klub sledi našim uspehom in da je uspel, seveda predvsem iz finančnega vidika, organizirati priprave na najvišji možni ravni. Imeli se bomo lepo, čeprav bo večina časa namenjena garanju. Tukaj smo zato, da odlične pogoje za vadbo izkoristimo v največji možni meri. V prvi vrsti bomo delali na taktiki in prepričan sem, da bomo stvari izpilili do najmanjše podrobnosti in jih potem prenesli tudi v prvenstvo.”

Od sedemindvajseterice igralcev sta danes po posebnem programu vadila dva, saj Yanna Mvito in Alena Ožbolta mučijo težave s poškodbo stegenske mišice. Jutri vodilno ekipo državnega prvenstva čaka podoben ritem kot danes, saj bodo znova opravili dva treninga, v četrtek pa že sledi prva preizkušnja, pomerili se bodo praško Slavijo.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…