Ljubljančani po dveh tednih in pol priprav zapuščajo domača tla. Zeleno-beli se bodo jutri odpravili na desetdnevne priprave v turško Antalyjo, kjer bodo odigrali tudi dve pripravljalni tekmi, pomerili se bodo z graškim Sturmom in beograjsko Crveno zvezdo. Obračun z Avstrijci bo na sporedu 31. januarja, s Srbi pa štiri dni kasneje.


“V Antalyi bomo delali predvsem na taktičnem uigravanju moštva. Glede na to, da imamo v ekipi kar nekaj novih obrazov, bo potreben določen čas, da vse skupaj sede na svoje mesto. Odigrali bomo tudi tri močna prijateljska srečanja, ki bodo več kot odličen preizkus pred začetkom spomladanskega dela Prve lige Telekom Slovenije,” je za klubsko spletno stran dejal trener Darko Karapetrović. Ljubljančanom so se namreč v  minulih dneh pridružili trije novinci, Aleksandar Lazevski, Darko Brljak in Stjepan Babić. Z zmaji pa bo v Turčiji odpotoval tudi Ezekiel Henty, kar je ob našem poizvedovanju potrdil tudi Aljoša Vekić, tiskovni predstavnik ljubljanskega prvoligaša. Mladi Nigerijec, jeseni član Gorice, se nahaja na preizkušnji in z Olimpijo še ni sklenil pogodbe, priprave v Turčiji pa bo tako lahko izkoristil za dokazovanje strokovnemu štabu in športnemu direktorju Milenku Ačimoviću.

V Turčiji bodo Ljubljančani opravili osrednji del priprav, potem ko so fizično podlago pridobili že v prvem delu priprav, Karapetrović pa medtem poudarja, da bodo imeli nogometaši v Turčiji možnost, da si zagotovijo mesto v začetni enajsterici: “Vsak pri sebi dobro ve, koliko mu še manjka do optimalne ravni pripravljenosti. Časa ni več na pretek, saj po prihodu z Dunaja, kjer se bomo ustavili po pripravah v Antalyji, in odigrali zadnji preizkus s tamkajšnjo Austrio, čaka le še zaključni del priprav na tekmo z Mariborom. Vsak bo imel možnost, da me prepriča, da si zasluži mesto v prvi enajsterici. Vse ostalo je v tem trenutku nepomembno.”

henty

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…