V 31. krogu Prve lige Telekom Slovenije so se kar tri srečanja končala z delitvijo točk. Z remijem je postregel tudi obračun na Areni Petrol, Celjani in Koprčani so se razšli z izidom 2:2, česar so bili verjetno še najbolj veseli Goričani, ki so tako zadržali štiri točke prednosti pred Celjem.


Medtem ko Celjani še ohranjajo upe na preboj v Evropo, je koprski zaostanek za četrtim mestom verjetno že prevelik. Kozlički za primorskim rivalom zaostajajo sedem točk, Igor Pamić pa je po tekmi priznal, da bi se lahko tekma razpletla tudi drugače: “Nadejam se, da se tekmo videli tako kot jaz. Tekma je bila dobra, priložnosti je bilo veliko, padlo je precej zadetkov. V drugem polčasu smo igrali bolje kot v prvem, ko smo bili zelo slabi. Kaj je krivo za to, morda to, da smo na igrišče stopili neposredno iz avtobusa. Žal mi je, da nismo zmagali, a so Celjani dvakrat povedli, mi smo obakrat izenačili. Če bi imeli natančnejšo zadnjo podajo, bi lahko tudi slavili. Čestitam svojim in celjskim igralcem.”

Igor Jovićević je kljub remiju, s katerim so Celjani vsaj ostali na enaki razdalji do Gorice, ohranil kanček optimizma: “Vsaka točka je pomembna, mislim, da smo jo zaslužili, morda še več kot zgolj eno. Dali smo vse od sebe, na vse načine smo skušali dobiti srečanje. Spremenili smo profil igralcev, postavitev na igrišču, z vsemi silami smo skušali zabiti za zmago. Imeli smo veliko priložnosti, a škoda, da realizacija ni bila najboljša. Ostali smo za Gorico, zadržali tri točke prednosti pred Koprom, kar je zelo pomembno. Gremo naprej, s pozitivnim razpoloženjem se bomo pripravili na tekmo z Radomljami.”

Tudi Janez Pišek, ki je grofe v prvem polčasu popeljal v vodstvo, je obžaloval zapravljeno priložnost za približanje Gorici: “Za nami je težka tekma. Žal nismo zmagali, čeprav bi morali, saj smo bili boljši nasprotnik ter imeli večjo posest in več priložnosti. Vselej je lepo zadeti, vendar to ni prioriteta. Osredotočeni smo na zmage, ni pomembno, kdo doseže zadetek. Pred nami je še pet tekem, cilj je še uresničljiv. Gremo naprej, v nove zmage.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…