Danes v Stožicah gostujejo nogometaši koprskega prvoligaša. Ljubljančani in Koprčani so v preteklosti že znali poskrbeti za napete in zanimive obračune, a bi bilo tokrat glede na formo in položaj na lestvici vse drugo kot zmaga Primorcev veliko presenečenje. Bo pa tokrat v ospredju akcija nezadovoljnih pristašev Olimpije, ki želijo odhod uprave s predsednikom Izetom Rastoderjem na čelu ter spremembo na trenerskem stolčku, ki ga zaseda Milorad Kosanović.


Udeleženci akcije bodo na glavni tribuni z belimi robčki upravi sporočili, da si želijo spremembe. Kot so napovedali v skupini Olimpija supporters – navijači Olimpije, ki je pred tedni nastala na družbenem omrežju Facebook, bodo z robčki mahali ob prihodu nogometašev na zelenico, ob koncu prvega polčasa, ob ponovnem prihodu na zelenico ter ob koncu tekme, obenem pa so pripravili tudi dva transparenta s sporočilom za upravo. Sestavili so tudi zapis z naslovom “V sredo na tekmo za spremembo! Olimpija je naša!”, ki ga v nadaljevanju članka objavljamo v celoti.

Nogomet je najpomembnejša postranska stvar na svetu, za mnoge tudi najpomembnejša sploh. Šport, na čelu z nogometom, močno pripomore pri občutku navezanosti na svoje mesto ali pokrajino in bogati naša življenja. Olimpija, ki je bila dolgo ponos Ljubljane in širše Slovenije, je danes le še bleda senca tega, kar je nekoč bila. Klub, ki ga mnogi nosimo v srcu, danes umira na obroke, saj je bil v letih po osamosvojitvi le peskovnik za mnoge poslovneže, politike in ostale prisklednike. Na račun izčrpavanja kluba so izostali uspehi, zadnji naslov prvakov ima v Ljubljani že dolgo brado, kar dvajset let je že od tega. Na ta račun je seveda padla tudi obiskanost tekem kluba, ki je v ranjki jugoslovanski ligi na legendarnem Bežigrajskem stadionu znal zbrati tudi po dvajset tisoč glavo množico. O taki obiskanosti si dandanes niti ne upamo pomisliti.

O predsedniku kluba Izetu Rastoderju in njegovi politiki je bilo prelitega že mnogo črnila.Očitno je, da uprava nima ne srednjeročne, kaj šele dolgoročne usmeritve.Zgrešena politika uprave terja svoj davek tudi na igrišču, saj je težko uspešno igrati pod temi pogoji. Klub se posledična nahaja na sedmem mestu lestvice, medtem ko večni rival iz Maribora kaže svojo moč celo v Evropski Ligi. Olimpija naslednjo sezono slasti evropskih tekmovanj ne bo okusila, a si tega, roko na srce, v takšnem stanju niti ne zasluži.

Pred dobim mesecem dni smo se navijači iz vse Slovenije združili v Facebook skupino Olimpija Supports – Navijači Olimpije. Jasne klubske dolgoročne usmeritve, delo z mladimi, transparentno poslovanje in vpetost v lokalno okolje so temeljni pogoji vsakega uspešnega kluba in Olimpija ni nobena izjema. Prva akcija bo izvedena že v sredo, ko se bo Olimpija na Stožicah pomerila z Luko Koper. Upravi, na čelu s predsednikom Izetom Rastoderjem, in trenerju Miloradu Kosanoviću bomo s transparenti dali vedeti, kakšno Olimpijo si želimo. S seboj pa prinesite tudi bele robčke, s katerimi bomo po vzoru španskih navijačev upravi pomahali v slovo. Vabljeni na glavno tribuno!

Za novo, uspešno in transparentno Olimpijo! Za našo Olimpijo!

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…