Mariborčane po sredinem gostovanju v ljubljanskih Stožicah čaka nova zahtevna preizkušnja. Sredi sobotnega popoldneva se bodo vijoličasti pomerili s Celjani, ki so jim v letošnji sezoni zadali že nekaj ran, zato Štajercem motiva ne bi smelo zmanjkati. V Celju želijo nadgraditi uvodni preizkušnji in podaljšati niz zmag, saj državni prvaki v zadnjih šestih krogih niso oddali niti točke.


Z novo zmago bi se ekipa trenerja Anteja Šimundže še dodatno oddaljila od Celja, a mariborski strateg poudarja, da se v mariborskem taboru s tem ne obremenjujejo: “Ne razmišljamo v tej smeri, ampak zgolj o naslednji tekmi, ki je najpomembnejša. Nismo prevzetni, smo delavni in z obema nogama trdno na tleh. V dveh spomladanskih krogih še nihče dela ni opravil do konca. Sami želimo zmagati vsako naslednjo tekmo, tako velja tudi za gostovanje v Celju, proti zelo motiviranemu nasprotniku, zato razmišljamo zgolj o tej tekmi,”  je na današnjem druženju s sedmo silo dejal Šimundža. Šef mariborske stroke poudarja, da bodo njegovi varovanci v obračun s Celjani krenili z enako vnemo kot v sredin večni derbi: “So ekipa, ki ima v tekmah z Mariborom dodatno energijo, gre za dokazovanje proti ekipi, ki igra na najvišjem možnem nivoju. Mi se moramo učiti na napakah, biti maksimalno motiviran in pripravljen na trdo garaško delo. Vsako tekmo jemljemo z enako vnemo, zato to ničesar ne spremeni. So pa čustveni naboji glede na nasprotnika zagotovo različni, je pa priprava profesionalca v vsakem primeru popolnoma enaka ne glede na nasprotnika.”

Je pa Šimundža, ki bo morda lahko jutri računal tudi na Erika Janžo, vseeno nekoliko presenetil v nadaljevanju, saj se ni strinjal s trditvijo, da želijo grofje igrati atraktivno, brez oziranja na rezultat, s čimer se filozofiji obeh jutrišnjih klubov razlikujeta: “Celje ima največ neodločenih rezultatov, ne vem kaj to pomeni. So ekipa, ki govori, da želi igrati atraktivno, ampak rezultati kažejo drugače. Takšni sta sicer njihovo razmišljanje in ideja, je pa dejstvo, da imajo največ remijev in dobro parirajo z nabiranjem točk.”

"Nismo prevzetni, smo delavni in z obema nogama trdno na tleh." (Foto: Jure Banfi)
“Nismo prevzetni, smo delavni in z obema nogama trdno na tleh.” (Foto: Jure Banfi)

“Zmagali smo uvodni dve tekmi, kar je odlično za ekipo, veliko pa pomeni tudi zame. To je spodbuda za naprej, saj želimo v zmagovalnem slogu tudi nadaljevati,” pa so bile uvodne besede junaka sredinega derbija z Olimpijo. Welle Ndiaye je z zadetkom ob koncu prvega polčasa odločil obračun z Olimpijo in tako le še potrdil, da ima za sabo odlične priprave. Senegalec je v italijanščini priznal, da bo motivacija pred tekmo s Celjani še višja, saj se želijo vijoličasti grofom oddolžiti za dva jesenska poraza: “Vsaka tekma je zahtevna, saj so vsi nasprotniki proti Mariboru še dodatno motivirani. To sem, odkar sem v Sloveniji, že spoznal. Obenem pa imamo še dodaten motiv, saj so Celjani tisti, ki so nas v tej sezoni premagali že dvakrat. V tretjem medsebojnem obračunu želimo osvojiti tri točke, se pa zavedamo, da bo težko in bo potrebno igrati na istem nivoju kot v Ljubljani.”

“To je situacija, ki sem si jo želel. Po prihodu v klub sem bil v zaostanku glede fizične priprave, kar je bilo potrebno nadoknaditi. Sedaj sem opravil celotne priprave, sem v dobrem stanju. Se pa zavedam, da ti dve odigrani tekmi ne pomenita ničesar, saj se bo potrebno dokazovati na vsaki naslednji tekmi in treningu,”  je zaključil Ndiaye, ki je z odličnimi predstavami vrgel rokavico izkušenejšima kolegoma v zvezni vrsti, Željku Filipoviću in Alešu Mertlju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…