Mariborčane že danes ob 16. uri čaka nova preizkušnja na turških tleh. Potem ko so včeraj remizirali s poljskim prvoligašem Belchatowim, po vodstvu vijolic z 2:0 se je obračun končal z 2:2, bodo danes moči merili z beloruskim BATE Borisovim. Še pred tem pa pogled v včerajšnjo tekmo, svoj pogled na njo je za klubsko spletno stran predstavil Welle Ndiaye, ki se je v 15. minuti podpisal pod prvi zadetek Štajercev.


“Po štirih dobrih treningih tukaj v Turčiji je za nami dobra tekma. Na igrišču smo pokazali všečno predstavo in res škoda, da se je končalo z neodločenim rezultatom,” je uvodoma dejal visokorasli Senegalec, ki je eno lepših presenečenj zimskega pripravljalnega obdobja, saj iz tekme v tekmo kaže dobre in všečne predstave. Svojo predstavo je tokrat začinil še z zadetkom, tega pa se je veselil tudi Jean-Philippe Mendy, s katerim si v Beleku delita tudi hotelsko sobo. 24-letni vezist je v šali priznal, da sta z Mendyjem, ki je po poreklu prav tako Senegalec, v hotelski sobi sklenila pravi pakt: “S ‘cimrom’ sva tokrat skupaj pomagala ekipi, naslednjič bo kdo drug. Ko sva v sobi, se z Mendyjem vedno pogovarjava, kako naj si podajava žogo za izvedbo uspešnih akcij, če bova skupaj na igrišču. Skušava dobro sodelovati. Kot vedno pa se pogovarjava o dobrih zadevah v naši igri in napakah, ki smo jih storili na tekmi. Vse z namenom, da bi še izboljšali igro in bili učinkoviti. Zmeraj se pošaliva, kaj storiti, da zabijeva več golov.”

Nekdanji član Palerma se je slovenskim ljubiteljem nogometa predstavil v dresu Gorice, katere član je bil kar štiri leta. Lansko poletje se je kar nekoliko presenetljivo preselil v Ljudski vrt in čeprav za Maribor jeseni ni veliko igral, zbral je deset nastopov, priznava, da je s profesionalnim delom precej napredoval: “Razlika je seveda ogromna. Zdaj bolje poznam trenerjeve napotke, energija, ki nam jo daje na treningih, veliko pomeni. Na vseh treningih se dela maksimalno. Ko sem bil v Gorici, temu ni bilo tako. Tukaj delo poteka v neprimerno večjem obsegu in lepo je videti, da se trud obrestuje. Napredujemo ob profesionalnem delu in verjamem, da bomo te dneve v Turčiji izkoristili na najboljši način.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Peti zaporedni poraz Maribora, tudi v Helsinkih s praznimi naboji

Nogometaši Maribora so hitro zaključili svojo pot v kvalifikacijah za evropsko ligo. Finsk…