Domžalčani bodo s pripravami na pomladanski del sezone pričeli že v petek, kot prvi med deseterico prvoligašev. Nekaj dni pred začetkom priprav pa so že jasne prve kadrovske poteze domžalske uprave. Športni direktor Matej Oražem je podaljšal pogodbo s Slobodan Vukom, domžalske vrste pa zapušča senegalski vezist Ousseynou Ndiaye.


“Slobodan je naš član že pet let in z njegovimi igrami smo zelo zadovoljni. Veseli smo, da smo se dogovorili za podaljšanje sodelovanja. V minulem letu je pokazal visoko raven igre, hkrati pa mu je uspelo sestaviti daljše obdobje brez poškodb, ki so bile njegova največja težava v preteklosti. Pred kratkim je postal očka, tako da se je tudi na osebnem področju ustalil. Nanj zelo resno računamo in je na dobri poti, da z vrha večne lestvice strelcev spodrine Zlatana Ljubijankića,” je ob sklenitvi novega dogovora dejal Matej Oražem. Vuku, ki so si ga pred meseci želeli tudi na Bonifiki, bi aktualna pogodba potekla s koncem sezone, s podaljšanjem zvestobe bo ob Kamniški Bistrici ostal vse do konca sezone 2017/18. Tako bo imel možnost, da na vrhu klubske lestvice strelcev prehiti Zlatana Ljubijankića. Za nekdanjim članom domžalskega moštva 26-letni napadalec zaostaja še šest zadetkov, s skupno 29 zadetki v 99 tekmah je trenutno četrti strelec v klubski zgodovini.

Kot že zapisano, je domžalsko moštvo zapustil Ndiaye, ki se je po opravljeni preizkušnji v zasedbo trenerja Elsnerja preselil poleti. Senegalec je v Domžalah igral s statusom posojenega nogometaša Diambars Academy, v rumeno-modrem dresu pa je zbral tri nastope, zgolj enega v prvenstvu. Po poročanju hrvaških medijev naj bi kariero nadaljeval pri hrvaškem drugoligašu Dugopolju.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…