V domžalskem prvoligašu so podaljšali sodelovanje z napadalcem Slobodanom Vukom, članski ekipi pa priključili novega nogometaša in sicer Srba Nemanjo Maksimovića, ki je bil na letošnjem mladinskem evropskem prvenstvu član reprezentance, ki je osvojila naziv najboljše ekipi na stari celini.


Mlajši od bratov Vuk je sicer novo pogodbo podpisal že pred dnevi, a so podaljšanje obelodanili danes. 24-letnemu napadalcu bi se prejšnja pogodba iztekla s koncem sezone, zato v upravi domžalskega kluba niso odlašali s podaljšanjem zvestobe. Nekdanji član Kamnika se je v letošnji sezoni odlično ujel z Joshuo Parkerjem, saj sta na zadnjih osmih tekmah skupaj zabila že enajst zadetkov. Vuk je za spletno stran dvakratnih državnih prvakov podpis nove pogodbe obrazložil z naslednjimi besedami: “Prihod novega strokovnega vodstva mi je olajšal odločitev za podaljšanje pogodbe. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil tudi upravi kluba, ki je imela ob vseh mojih poškodbah, teh v zadnjem obdobju res ni bilo malo, veliko potrpljenja in mi je dala priložnost, da se še naprej dokazujem v prvi slovenski ligi.”

Kot že zapisano, je domžalska vrsta okrepljena z novim talentiranim nogometašem. Strateg Luka Elsner bo lahko računal tudi na 18-letnega Nemanjo Maksimovića, ki se najbolje znajde na poziciji zadnjega vezista. Nekdanji član Crvene zvezde je sicer z domžalskim prvoligašem vadil že od avgusta, a so v domžalskem klubu potrebovali kar precej časa, da so pridobili in uredili vso potrebno dokumentacijo iz Srbije. Zadovoljstva ob novem kamenčku v mozaiku mlade in talentirane ekipe ni skrival niti športni direktor Matej Oražem: “Nemanja je član srbske reprezentance do 19 let in je bil eden najboljših igralcev na preteklem evropskem prvenstvu do 19 let, kjer je s svojo reprezentanco pokoril celotno Evropo in tako v Domžale prihaja z nazivom evropskega prvaka. Verjamemo, da se bo hitro vključil v delo ekipe, čeprav je res, da že skoraj leto dni ni organizirano treniral. Dokler znova ne ujame prave prvenstvene pripravljenosti, moramo biti z njim potrpežljivi.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Remi na tekmi spodnjega dela lestvice

Danes sta se ob 17.30 uri pomerili ekipi, ki zasedata zadnji dve mesti v elitni Prvi ligi …