Komisija za pritožbe NZS je zavrnila pritožbo ND Gorica ter potrdila izpodbijane odločbe Komisije za status in agente NZS. Komisija za pritožbe je tako potrdila, da so Dejan Žigon, Miha Mevlja in Miha Gregorič pred tedni utemeljeno odstopili od pogodb z novogoriškim prvoligašem.


To seveda pomeni, da novogoriški klub ni upravičen do odškodnin, ki jih je sicer vodstvo kluba zahtevalo od tujih klubov, ki se zanimajo za omenjene nogometaše. Kot so še zapisali na spletni strani Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS) je klubu komisija naložila še plačilo zaostalega dolga. Miha Mevlja bo tako že ta vikend lahko zaigral za svoje nove delodajalce, švicarskega prvoligaša Lausanne, s katerim je sicer že pred časom sklenil sodelovanje. Tik pred podpisom pogodbe v tujini pa naj bi bila tudi Dejan Žigon in Miha Gregorič.

Kot so še zapisali pri SPINS-u, ki je svetoval vsem trem nogometašem, sta komisiji NZS z izdanimi odločbami verjetno zadnjič odločali v sporu med nogometaši in klubi, saj naj bi se v prihajajočem mesecu končno imenovalo arbitre v neodvisno arbitražo NZS, ki bo neposredno priznavala supremacijo pravil FIFA ter pravne prakse njene arbitraže ter s tem še povečala pravno zaščito nogometašev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Brez tekme tudi v Celju

Sedemnajsti krog Prve lige Telemach krojijo težavne vremenske razmere. Uvodna tekma med Ro…