Tokrat bi lahko naslov zapisali kar brez vprašaja, saj ga je pri tem ujela kar kamera nacionalne televizije. Vrtovec, ki je sicer še vedno predsednik Gorice, je novinarju Ervinu Čurliču zatrdil, da med lokalnimi gospodarstveniki, ki so se vključili v reševanje kluba, nihče ni zahteval njegovega odhoda.


“Vesel sem, da se je lokalno okolje prebudilo. V končni fazi sem bil sam pobudnik in odšel do gospodarstvenikov ter prosil, da nam pomagajo. Na petkovem sestanku, na katerem so bili gospodarstveniki, župan in podžupan, ni nihče rekel ali zahteval, da naj zapustim klub, ravno nasprotno,” je v prispevku, ki si ga lahko ogledate tukaj, s pogledom usmerjenim v tla dejal Robert Vrtovec, edini profesionalni predsednik med slovenskimi prvoligaši. Zato pa je Vrtovca v kočljiv položaj postavil Matej Tribušon, podžupan Mestne občine Nova Gorica, ki je bil sicer tudi eden od pobudnikov akcije lokalnih gospodarstvenikov. Tribušon je namreč dejal, da v klubu ni več prostora za aktualno upravo: “Vsa teža trenutne žalostne zgodbe je na trenutnem vodstvu, ki v klubu nima več prihodnosti. Igralci so to jasno povedali! Lahko rečemo, da mora trenutno vodstvo mora le še korektno končati ta del, ki ga še ima za opraviti. V prihodnosti pa za njih v tej zgodbi ne vidim več prostora.”

Če bo klub tekmovalno licenco dejansko dobil, mora odločiti licenčni oddelek NZS, v primeru uspeha pa se bo lahko vodstvo v veliki meri zahvalilo predvsem nogometašem in ostalim upnikom, saj so slednji prispevali podpise, da jim klub ne dolguje denarja oziroma so pripravljeni preložiti izplačila. “Povedali so nam, da ni nikogar, ki bi pokril dolgove. Junija bi se aktivno vključili v klub pod pogojem, da podpišemo soglasje za licenco in jo ND Gorica tudi dobi. Odločitev je seveda stvar posameznika. Predstavljeni načrt predvideva, da bi članska ekipa temeljila na domačih močeh, s tremi ali štirimi prišleki kot dodano vrednostjo. Začeli naj bi na polprofesionalni osnovi z morebitno kombinacijo nogometa in drugega dela. Zamisel je dobra. Problem je, ker dolg ostaja, dokler ne bo denarja iz Parme oziroma bivšega pokrovitelja, kot nam je bilo predstavljeno. V najboljšem primeru bi do konca sezone poskušali kaj zbrati,” je za Primorske novice dejal Alen Jogan, kapetan članske ekipe, ki je bil podobnih zgodb v preteklosti že vajen.

Obeta se zanimivo nadaljevanje sezone, v prvi vrsti zato, ker si morajo Goričani obstanek med prvoligaši zagotoviti na igrišču, še pred tem pa bo jasno, če bodo imeli v prihodnji sezoni sploh pravico nastopanja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…