Stanje na računu novogoriškega prvoligaša in s tem tudi na bančnih računih goriških nogometašev se še vedno ni spremenilo. Vodstvo kluba še vedno upa na to, da bo Parma, ki pa ima v tem trenutku precej več težav z lastnim obstojem, poravnala svoje finančne obveznosti, s katerimi bi Gorica lahko poplačala zaostale dolgove.


“Če bi nam nakazali ves denar, ki nam ga dolgujejo iz Parme, bi poravnali vse zaostale obveznosti, vključno z letom 2014. Še kaj denarja bi nam ostalo. Ob ugodnem razvoju dogodkov lahko računamo, da bi Parma svoj dolg poplačala postopoma,” je za Primorske novice dejal Robert Vrtovec, ki je v nadaljevanju pogovora priznal, da ima klub likvidnostne težave, ki pa so posledica tega, da Parma, bivši pokrovitelj in nekateri ostali klubi niso poravnali svojih obveznosti. Bilanca je namreč pozitivna, a to klubu v tem trenutku kljub vsemu ne pomaga kaj prida: “Imamo še terjatve do nekaterih realiziranih prestopov, pa do bivšega pokrovitelja. Bilanca je pozitivna, a težavo predstavlja to, da nismo likvidni. Za drugi del sezone smo podpisali pogodbo z novim pokroviteljem. Upam, da se bo držal dogovorjenega.”

Klub bi lahko nujno potrebna sredstva prejel s prodajo katerega od nosilcev igre. Na neuradni klubski Facebook strani so zapisali, da naj bi se za kapetana Alena Jogana zanimal romunski Botošani, šestouvrščeni klub državnega prvenstva. Romuni imajo čas za izvedbo morebitnega prestopa še do 23. februarja, a Jogan v Gorici že nekaj časa igra kot posojeni nogometaš Parme…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Tresel v Premier ligi, sedaj pa bil blizu prestopa v Maribor

Maribor se je že v preteklosti zatekal (oziroma je vsaj poskusil) s posojami nogometašev i…