Dare Vršič na prvi uradni zadetek v vijoličastem dresu ni potreboval veliko časa. Trener Ante Šimundža je 29-letnega vezista v igro v 75. minuti poslal namesto Dejana Mezge, Apačan pa se je vsega šest minut kasneje že veselil premiernega zadetka v dresu Maribora.


Izenačujoči zadetek iz 81. minute vijoličastim pred povratnim obračunom še zagotavlja upe na preboj med šestnajst najboljših moštev Evropske lige. Vršič, ki se je zahtevni publiki predstavil s pravo mojstrovino, pa po koncu tekme ni kazal kaj preveč zadovoljstva, kar je v uvodni izjavi tudi potrdil, a obenem poudaril, da je potrebno biti z remijem vseeno zadovoljen: “Res je, malce sem razočaran, je pa potrebno priznati, da je remi realen rezultat in odraz dogodkov na igrišču, saj smo se sredi tekme znašli tudi v zaostanku, zaradi česar moramo biti zadovoljni tudi z remijem.”

“Sevilla bo na povratni tekmi vsekakor favorit, še posebej po remiju v Ljudskem vrtu. Mi moramo za morebitno napredovanje na gostovanju zadeti vsaj enkrat. Sevilla za kaj takega nima potrebe, saj jo trenutni rezultat pelje v nadaljevanje, zaradi česar so v primerjavi z nami še v dodatni prednosti,” se je povratnega obračuna, ki se bo v prestolnici Andaluzije v četrtek pričel ob 19. uri, dotaknil nekdanji član Olimpije, ki je prav zaradi svoje preteklosti in igranja v zeleno-belem dresu pritegnil še nekaj več pozornosti. Kljub vsemu so ga navijači dobro sprejeli in po izenačujočem zadetku je v Ljudskem vrtu donelo njegovo ime, česar je bil vesel tudi Apačan, ki ga v bodoče v dresu vijolic čaka vse pomembnejša vloga: “Dolgo sem razmišljal o tekmi s Sevillo, strah me ni bilo, je pa bila prisotna določena trema. Čakal sem odziv in mislim, da sem se dobro vklopil. Občutek po prvi tekmi v vijoličastem dresu je odličen, zahvalil bi se navijačem, ki so me dobro sprejeli in komaj čakam na naslednje tekme.”

Vršič je dokazal, da bi znal biti v prihodnosti odlična okrepitev, a zaenkrat zaradi zaostanka v fizični pripravi na evropskih obračunih še ni zmožen odigrati celotne tekme. Je pa današnji zadetek dokaz, da so vijoličasti po Agimu Ibraimiju znova pridobili igralca navdiha, ki zna z eno potezo odločiti obračun v korist svojega kluba. In če bo Vršič z zadetki nadaljeval tudi v bodoče, ni vrag, da ne prepriča tudi najtrših dvomljivcev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…