Dare Vršič na prvi uradni zadetek v vijoličastem dresu ni potreboval veliko časa. Trener Ante Šimundža je 29-letnega vezista v igro v 75. minuti poslal namesto Dejana Mezge, Apačan pa se je vsega šest minut kasneje že veselil premiernega zadetka v dresu Maribora.


Izenačujoči zadetek iz 81. minute vijoličastim pred povratnim obračunom še zagotavlja upe na preboj med šestnajst najboljših moštev Evropske lige. Vršič, ki se je zahtevni publiki predstavil s pravo mojstrovino, pa po koncu tekme ni kazal kaj preveč zadovoljstva, kar je v uvodni izjavi tudi potrdil, a obenem poudaril, da je potrebno biti z remijem vseeno zadovoljen: “Res je, malce sem razočaran, je pa potrebno priznati, da je remi realen rezultat in odraz dogodkov na igrišču, saj smo se sredi tekme znašli tudi v zaostanku, zaradi česar moramo biti zadovoljni tudi z remijem.”

“Sevilla bo na povratni tekmi vsekakor favorit, še posebej po remiju v Ljudskem vrtu. Mi moramo za morebitno napredovanje na gostovanju zadeti vsaj enkrat. Sevilla za kaj takega nima potrebe, saj jo trenutni rezultat pelje v nadaljevanje, zaradi česar so v primerjavi z nami še v dodatni prednosti,” se je povratnega obračuna, ki se bo v prestolnici Andaluzije v četrtek pričel ob 19. uri, dotaknil nekdanji član Olimpije, ki je prav zaradi svoje preteklosti in igranja v zeleno-belem dresu pritegnil še nekaj več pozornosti. Kljub vsemu so ga navijači dobro sprejeli in po izenačujočem zadetku je v Ljudskem vrtu donelo njegovo ime, česar je bil vesel tudi Apačan, ki ga v bodoče v dresu vijolic čaka vse pomembnejša vloga: “Dolgo sem razmišljal o tekmi s Sevillo, strah me ni bilo, je pa bila prisotna določena trema. Čakal sem odziv in mislim, da sem se dobro vklopil. Občutek po prvi tekmi v vijoličastem dresu je odličen, zahvalil bi se navijačem, ki so me dobro sprejeli in komaj čakam na naslednje tekme.”

Vršič je dokazal, da bi znal biti v prihodnosti odlična okrepitev, a zaenkrat zaradi zaostanka v fizični pripravi na evropskih obračunih še ni zmožen odigrati celotne tekme. Je pa današnji zadetek dokaz, da so vijoličasti po Agimu Ibraimiju znova pridobili igralca navdiha, ki zna z eno potezo odločiti obračun v korist svojega kluba. In če bo Vršič z zadetki nadaljeval tudi v bodoče, ni vrag, da ne prepriča tudi najtrših dvomljivcev.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Bo luknjo po odhodu Vrhovca krpal znanec slovenskih igrišč?

V medijih je odjeknila novica, da bi lahko Maribor, po odhodu Blaža Vrhovca, okrepil hrvaš…