Kaj se bo poleti zgodilo s celjskim prvoligašem? Grofje so pozimi z velikim pompom napovedali prihod ukrajinskih investitorjev, ki pa so od zadanih obljub izpolnili bore malo oziroma praktično nič, saj po nekaterih informacijah v klubski blagajni zeva luknja, obljubljenega in napovedanega denarja Ukrajincev pa ni od nikoder.


Tako EkipaSN danes že piše slovesu “investitorjev”, ki so v knežjem mestu zdržali zgolj nekaj mesecev. Že pred uradno potrditvijo sodelovanja je na dvomljivi sloves Ukrajincev glasno opozoril zdaj že nekaj mesecev nekdanji direktor kluba Alen Obrez, ki je prav zaradi razhajanj z vodstvom kluba zapustil celjsko barko. Očitno se njegove besede v določeni meri uresničujejo, saj so nekaterim nogometašem, ne sicer vsem, plače zamujale že za mesec marec, da o aprilskih nakazilih niti ne govorimo.

Konec sodelovanja je potrdil predsednik Rovšnik, Celjani pa so se, po tem ko je prejšnje vodstvo uspelo poplačati Darka Klariča in klub spravilo v zelene vode, znašli v nezavidljivem položaju. Dosedanji generalni pokrovitelj Cinkarna namreč pred tedni ni podaljšal sodelovanja, zato bo zanimivo videti, kako bo finančna slika vplivala na podobo moštva v prihajajoči sezoni. Že pred dnevi, po prvih težavah z nakazali, naj bi “rep med noge” potisnil Luka Belić, že v kratkem mu bodo verjetno sledili še številni igralci, ki so imeli v Celju še pomembnejšo vlogo.

Na Areni Petrol sodeč po zapisu ne bo niti prvega strelca moštva Daliborja Volaša, ki se je na Twitterju oglasil s sledečimi besedami. “Zadnji teden s to ekipo in s temi fanti. Enostavno lahko rečem, da je bilo zadovoljstvo deliti slačilnico z njimi. Srečno,” je ob skupinski fotografiji zapisal Ankarančan, ki mu s koncem sezone poteče dogovor o sodelovanju. S poletjem bodo prosti igralci tudi Goran Cvijanović, Damir Hadžić, Jure Travner in Matej Podlogar, ki ima po naših informacijah, kot smo že pisali, avstrijske in češke snubce.

S tem pa se seznam odhodov, če se finančna kondicija kluba ne bo izboljšala, verjetno ne bo zaključil…

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…