Mariborčani so spomladanski del sezone pričeli z zanesljivo zmago. V lepo zapolnjenem Ljudskem vrtu je s 5:1 padla Gorica, ki je na Štajersko pripotovala brez Majcna, Vetriha, Jogana in Johnsona in se na trenutke sicer dobro upirala favoriziranim gostiteljem. Ti so sicer povedli že v tretji minuti, ko je enega od treh zadetkov dosegel Volaš, a so gostje izenačili po pol ure igre, ko je zadel Eleke. Štajerci so na odmor odšli z vodstvom, znova je zadel Volaš, po mirnem drugem polčasu pa so v zadnjih desetih minutah padli še trije zadetki. Po enkrat so zadeli Zahović, Tavares in Volaš.


Gledalci, kljub zamudi zaradi težav z mrežo na golu pred severno tribuno, na uvodni zadetek niso dolgo čakali. Mariborčani so povedli že v tretji minuti tekme, ko je žogo potegnil Ibraimi in v osrčju kazenskega prostora zaposlil povratnika Volaša, ki je s strelom po tleh matiral vratarja Gallinetto. V nadaljevanju priložnosti praktično ni bilo, v 15. minuti se je z obrambo po strelu Stojanovića izkazal gostujoči čuvaj mreže. V 29. minuti pa hladen tuš za dobrih štiri tisoč gledalcev. Po podaji z desne strani igrišča, se je v kazenskem prostoru Maribora dobro znašel mladi Eleke, se mojstrsko otresel Rajčevića in z diagonalnim udarcem mojstrsko zadel v spodnji desni kot nemočnega Handanovića. Minute po izenačenju znova niso ponudile pravega vznemirjenja, zato pa je bilo precej bolj napeto v končnici prvega polčasa. V 42. minuti je po predložku Janže sprožil Ibraimi, a se je žoga od Palumba odbila v prečnik. Zato pa je bila goriška obramba brez rešitve minuto kasneje, po dolgi akciji, v kateri sta bila udeležena Bohar in Zahović, je slednji ob strelu zadel Napolija, od tega se je žoga odbila v Enowa, nato pa še do Volaša, ki zaradi tega ni bil v prepovedanem položaju, Primorec pa se je tako veselil še drugega zadetka ob povratku v Maribor in si priigral najlepše darilo ob včerajšnjem rojstnem dnevu.

Tudi drugi polčas so bolje odprli domači nogometaši, v sedmi minuti nadaljevanja je po preigravanju v kazenskem prostoru poizkušal Ibraimi, a se je z lepo obrambo izkazal Gallinetta in žogo odbil v kot. Gostje so odgovorili z dvema hitrima napadoma po levi strani igrišča, ki pa ju je z neuspešnima poizkusoma v daljši kot zaključil Džuzdanović, vmes pa je bil nenatančen tudi Eleke. Nato so pobudo znova prevzeli vijoličasti, dvakrat je zgrešil rezervist Sallalich, na nasprotni strani igrišča pa je Handanovič v 79. minuti zaustavil nevaren poizkus Slivke, ki je meril v spodnji desni kot. Primorci so bili za zapravljene polpriložnosti hitro kaznovani. Nekdanji Goričan Ndiaye je z lepo globinsko podajo zaposlil Zahovića, ki je opazil, da je Gallinetta šel iz vrat in z lepim lob udarcem zadel še desetič v sezoni, s čimer se je vsaj za nekaj minut na vrhu ligaške lestvice izenačil s Tavaresom. Slednji je mladega napadalca v 84. minuti tudi zamenjal in se že minuto kasneje veselil zadetka, potem ko se je najbolje znašel v gneči pred golom Gorice. A to še ni še ni bilo vse, kar je ponudila končnica tekme. V tretji minuti sodniškega podaljška je globinsko podajo Sallalicha izkoristil Volaš in povratek v Ljudski vrt začinil še s tretjim zadetkom.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…