Na straneh SNPortala smo v preteklosti že večkrat spomnili tudi na “svetlo” plat navijaških skupin, ki se v večini osrednjih medijev v ospredju ponavadi znajdejo, ko gre za nekoliko manj prijetna dejanja posameznikov.


A t.i. ultrasi so velikokrat dejavni tudi na drugih področjih, pogosto smo že pisali o humanitarnih akcijah navijaških skupin, mariborske Viole pa se tokrat lotevajo še enega področja. V preteklosti je bilo v Mariboru proti določenim posameznikom izrečenih že nekaj ostrih besed na račun grafitov z navijaško-nogometno vsebino, ki so se znašli tudi na pročeljih stanovanjskih stavb. V tokratnem primeru pa gre vseeno za nekoliko drugačno zgodbo, saj so Viole na družabnih omrežjih pozvale k izdelavi kakovostnih in lepih grafitov.

“Viole pozor! Štartali smo s posebno akcijo olepšanja fasad v našem mestu. Ker bi radi storili korak naprej na tem področju ter izdelali lepe in kvalitetne grafite, se ekipe po mestnih ‘firtlih’ in tudi izven Maribora organizirajte in javite za predvidene grafite. Nočemo več samo hitrih in nekvalitetnih napisov in čačk. Na fotografiji vidite samo nekaj primerov, kaj se da narediti z malo dobre volje in spretno roko. Po mestu boste lahko kmalu zasledili še več podobnih variant,” so zapisale Viole in ob tem dodale, da ne gre za vandalizem, temveč za ljubezen do kluba.

Glede na spodnje primere gre sklepati, da bodo okrasili predvsem stare zidove in garaže po mestu. Podobnega projekta so se sicer že pred časom lotili tudi novogoriški Terror Boysi, ki so z grafiti olepšali nekaj zidov po mestu in tudi v Športnem parku. Njihove izdelke najdete na tej povezavi.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Za konec še derbi kroga v Stožicah

Danes ob 18. uri se bo v Stožicah pričela še zadnja tekma 17. kroga državnega prvenstva. V…