Nogometaši Maribora v sredo, ko so gostovali v Zavrču, niso izkoristili usluge Goričanov, ki so pred domačimi gledalci remizirali z Olimpijo. Štajerci so zapravili priložnost, da bi se vodilnemu moštvu državnega prvenstva približali na vsega dve točki zaostanka, že tretjič v šestem krogu nadaljevanja sezone pa so zatajili v napadu.


Vijolice z neučinkovito predstavo niso uspele prebiti čvrsto postavljene obrambe Zavrča, s katerim so se že tretjič to sezono razšle z remijem. Bleda predstava v Halozah je pred današnjim izjemno pomembnim obračun, ko v Ljudskem vrtu gostujejo Domžalčani, spodbudila tudi navijaško skupine Viole, ki je po nekaj letih včeraj znova obiskala trening zaradi nekoliko manj prijetne tematike. Najzvestejši privrženci mariborskega kluba so svojim ljubljencem predali ultimat, v katerem se od nogometašev v vijoličastem pričakuje, da bo Maribor v zadnjih osmih krogih državnega prvenstva nanizal prav toliko zmag in osvojil 24 točk.

Kaj bo sledilo, če ultimat ne bo izpolnjen, iz vrst Viol niso sporočili, zato pa nekatere informacije pravijo, da naj bi bilo ‘individualne obravnave’ deležnih tudi nekaj nogometašev. Že uvodna preizkušnja pri izpolnjevanja postavljenega ultimata ne bo lahka, saj v goste prihajajo Domžalčani, ki jim motiva, tako kot vselej, proti Mariboru zagotovo ne bo manjkalo. “Čaka nas preizkušnja proti ekipi s specifično postavitvijo na igrišču. Temeljito smo se pripravili, poskrbeli za nekaj novih rešitev. Prva naloga je, da bomo zelo gibljivi. Da bo pretok žoge na vseh delih igrišča enostaven in hiter. Morali bomo aktivirati vse moči, ne le na igrišču, ampak tudi na tribunah. Naredili bomo vse, kar zmoremo, da bomo v želeni podobi,” pred današnjim obračunom poudarja Darko Milanič.

Mariborski strateg bo sicer znova pogrešal poškodovana Marka Šulerja in Dareta Vršiča, zaradi prepovedi igranja bo tekmo s tretjim moštvom lige izpustil tudi Marwan Kahba, že dlje časa pa so odsotni tudi Matej Palčič, Welle Ndiaye in Aleksander Rajčević.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Maribor še nima dovolj, prihaja veliki talent Dinama

Po tem, ko je Marko Šuler s sodelavci zaenkrat odlično oddelal poletni prestopni rok, se z…