Bo Maribor tudi v knežjem mestu nadaljeval zmagovalno serijo? Vijoličasti se v štajerski derbi s Celjem podajajo s popotnico treh zaporednih zmag, na Areni Petrol pa ima četa trenerja Darka Milaniča priložnost, da vsaj do nedelje zvečer prednost pred Olimpijo poveča že na 12 točk. A naloga ne bo lahka, saj tudi grofje spomladi še niso izgubili.


Tega se zaveda tudi Darko Milanič, ki svari, da tudi konkurenti ne spijo, a v istem dahu dodaja, da v Celju pričakuje nadaljevanje pričete serije. “Pričakujem nadaljevanje niza, ob zreli in naši zelo dobri predstavi. Miselnosti ne smemo spremeniti. Moja naloga je opozarjati, da ostanemo pri svojem delu takšni kot doslej. Teh devet osvojenih točk je prineslo samozavest, hkrati pa tudi zavedanje moštva, da mora svoje naloge na igrišču opraviti optimalno. Liga napreduje, je zanimiva. Ostali ne spijo in vedno moramo iskati nove rešitve, da bi bili uspešnejši od drugih.”

Zmago nad Aluminijem so Mariborčani plačali s poškodbo Marwana Kabhe. Izraelec bo počival šest tednov, že v tekmi s Kidričani pa ga je odlično zamenjal nekdanji celjski kapetan Blaž Vrhovec. Slednji je eden od štirih nekdanjih članov Celja v Ljudskem vrtu, ob Vrhovcu so barve obeh klubov že branili Valon Ahmedi, Gregor Bajde in tudi Dare Vršič. A štiri nekdanje vijolice najdemo tudi med grofi. Medtem ko Amar Rahmanović nima pravice nastopa, Cvijanoviću, Džiniću in Volašu motiva ne bi smelo manjkati. “Naše nogometne poti so takšne. V enem trenutku sodelujemo, se kdaj razidemo in se potem znova srečamo v različnih vlogah. Vsi so pokazali kakovost, spoštovanje je obojestransko, a bodo zdaj naši nasprotniki, ki jih obravnavamo kot vse druge,” poudarja Milanič.

Za razliko od Celjanov v Mariboru nimajo težav s kaznovanimi nogometaši, po prestani kazni se v obrambo vrača Marko Šuler, ki si bo v zadnji vrsti znova delil mesto z Rodrigom Defendijem. Brazilec v obrambi vijoličastih pozdravlja visoko podporo navijačev, ki bodo v velikem številu odpotovali tudi v Celje, česar se veseli tudi izkušeni Defendi: “Ne le na derbiju proti Olimpiji, tudi na preostalih tekmah prihajajo v lepem številu. Navijači so naš dvanajsti igralec in brez njih bi bilo težje. Tudi ta oblika pomoči je eden od dejavnikov, da smo na vrhu lestvice. Zato vabimo čim več naših navijačev v Celje. Tekma ne bo lahka, tega se dobro zavedamo. Vemo pa tudi, kaj zmoremo in verjamem, da se lahko znova veselimo.”

“Situacija je veliko prijetnejša kot lani, ko sem prišel. Tista pomlad je bila turbulentna, zdaj nam gre res dobro. Prednost na lestvici je lepa, toda ne smemo popuščati, ampak storiti vse, da bi visok nivo ohranili do konca,” dodaja 30-letnik, nekdanji član Rome in Tottenhama.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…