[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=744]

Mariborčani so tudi po težkem gostovanju v Zavrču pred drugouvrščenim Koprom, ki je visoko slavil v Novem mestu, ohranili pet točk prednosti. Zavrčani so bili nocoj brez možnosti, saj so Mariborčani hitro zagospodarili na igrišču in po uvodnem zadetku Fajića je bilo že možno slutiti, da tokrat za domače nogometaše ne bo kruha. V drugem polčasu, ko je igro oviralo tudi močno deževje, so gostje zabili še tri zadetke in imeli priložnost še za kakšnega, zato gredo tri točke tokrat zasluženo v Maribor.


Uvod srečanja, ki je bil sicer zelo energičen, ni prinesel priložnosti. Je pa Smrekar že v 2. minuti po kontaktu s Handanovićem želel izsiliti enajstmetroko, a sodnik Drečnik na razburjenje nekaterih domačih gledalcev ni pokazal na strel iz bele točke. Gostje so povedli iz prve priložnosti, kot iz desne strani igrišča je izvedel Cvijanović, pred golom pa je najvišje skočil Fajić in žogo spravil za hrbet domačega čuvaja mreže Finka. V 26. minuti so si lepo priložnost pripravili tudi domači nogometaši, Dugolin je utekel po levi strani, saj mu je Milec ponudil preveč prostora, strel iz roba kazenskega prostora pa je le za nekaj centimetrov zletel mimo desne vratnice. Štiri minute zatem so si Zavrčani pripravili še lepšo priložnost, Smrekar je z lepo podajo v kazenskem prostoru zaposlil Golubarja, a je slednji iz 12 metrov streljal preko gola. Mariborčanom se je nova priložnost ponudila v 34. minuti, ko je bil Cvijanović v gneči na vrhu kazenskega prostora hitrejši od vratarja Finka, a iz težkega položaja zgrešil okvir vrat. Zaključek prvega dela igre ni prinesel priložnosti, zato pa je za razburjenje, predvsem v mariborskem taboru, poskrbel sodnik Drečnik, ki je že nekaj minut pred tem rumena kartona pokazal Fučku in Mendyju, v zadnjih minutah pa sta porumenela še Fajić in Milec.

Domači so v drugi polčas krenili podobno kot v prvega, energično, in si že po nekaj sekundah pripravili lepo priložnost, ko je po levi strani prodrl Fuček, a na razočaranje domačih gledalcev zadel le zunanji del mreže. V 48. minuti pa dva zaporedna udarca iz kota, prvi poizkus vijoličastih so Zavrčani uspeli odbiti, v drugo pa je bil v kazenskem prostoru domačih najvišji Arghus, ki je po strelu z glavo povišal vodstvo vijoličastih. V drugem polčasu se je sicer močno ulilo, v 54. minuti pa so se gostje veselili še tretjič. Viler je poslal nevaren predložek iz leve strani igrišča, do žoge pa je na drugi vratnici prišel Mendy, ki sicer v prvo ni uspel, a se je žoga odbila na nogo Francoza, ki jo je v drugo le poslal za hrbet domačega čuvaja mreže. Gostujoči strateg Šimundža si je lahko ob visoki prednosti po dobri uri privoščil dve menjavi, saj sta Cvijanovića in Fajića zamenjala Vršič in Tavares. Vijoličasti so si novo priložnost pripravili v 65. minuti, ko je, po novem predložku iz kota, Rajčević iz bližine vrat streljal preko vrat, Mendy pa je po protinapadu dve minuti kasneje zadel levo vratnico. Gostje so se v 78. minuti veselili že četrtega zadetka, a je bil Tavares po mnenju stranskega sodnika Praprotnika v prepovedanem položaju. Mariborski napadi tudi v zaključku srečanja niso ponehali, domači vratar Fink je imel precej dela tudi v zadnjih minutah, ko se je izkazal predvsem ob poizkusu Vršiča in Mertlja, medtem ko sta strela Tavaresa in Derviševića končala za domačim golom. Zato pa je bil uspešnejši Vršič, ki se je v 87. minuti po globinski podaji Mendyja znašel sam pred vratarjem Finkom, ki je bil povsem brez možnosti.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Se obeta vrnitev dvojca Zahović-Milanič?

Po včerajšnjem porazu Dinama na derbiju proti Hajduku hrvaški mediji že poročajo o spremem…