Iz Ljudskega vrta so sporočili še eno kadrovsko novost, ki se sicer dotika trenerskega štaba. Vlogo trenerja vratarjev bo z jutrišnjim dnem prevzel Mitja Pirih. Dosedanji trener vratarjev, Drago Kondić, bo odslej skrbel za vratarje v mlajših selekcijah.


35-letni Primorec, ki je kar petnajst let branil grb goriškega prvoligaša, je profesionalno kariero nogometaša po težavah s hrbtom končal leta 2010, nato pa hitro zajadral v trenerske vode. V goriškem klubu je bil trener vratarjev pri kadetski in mladinski ekipi, hkrati pa pri članski ekipi skrbel za fizično pripravo in trening igralcev, ki so se vračali po poškodbi. Ima tudi izkušnje iz reprezentančne ravni, saj je kot trener vratarjev deloval v mlajših reprezentančnih selekcijah.

Pirih je z vodstvom mariborskega prvoligaša podpisal dogovor, ki velja za tri leta in pol, pred nastopom nove službe pa ni skrival zadovoljstva in za spletno stran mariborskega kluba izjavil naslednje: “Prihod v Maribor pomeni zame velik korak naprej v karieri, stopnico višje. Z delavnostjo in ambicioznostjo, ki ju vlagam v nogomet, verjamem, da bom kos nalogi. Komaj že čakam, da začnemo z aktivnostmi. Ne dvomim, da bomo dobro sodelovali. Z Jasminom Handanovićem sem bil skupaj na reprezentančnih akcijah. Vmes sem končal kariero, on pa je še vedno aktiven, zelo dober vratar. V štiričlanski zasedbi imamo še Marka Pridigarja in kot mlajša vratarja Aljaža Cotmana ter Dragana Topića, ki z dobrim delom lahko marsikaj dosežejo. Za vse velja, da je privilegij biti član NK Maribor in tako se bomo obnašali. Prizadevnost mora biti na najvišji ravni.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mariborčani v soboto računajo na podporo s tribun

Nogometaši Maribora bodo v soboto v Ljudskem vrtu, kot kaže, Domžale gostili pred lepo zas…