Že pred dnevi smo pisali, da se bodo Mariborčani v Turčiji pomerili tudi z osmekratnim ukrajinskim prvakom Šahtarjem iz Donjecka. Obračun z najboljšo ukrajinsko ekipo zadnjega desetletja pa je sedaj tudi uradno potrjen.


Vijoličasti se bodo z Šahtarjem pomerili v sredo, 12. februarja, na stadionu Mardan, ki ustreza kriterijem UEFA in je leta 2008 gostil tudi finale evropskega kadetskega prvenstva. Na današnjem treningu je od enaintrideseterice nogometašev miroval le Nusmir Fajić, ki čaka na zdravniško poročilo o resnosti poškodbe zadnje stegenske mišice. Zdravnik v Beleku pravi, da gre za minimalno natrganino, a v taboru vijoličastih ostajajo previdni, saj se bo pred ponovnimi obremenitvami še počakalo na dodatno mnenje klubske zdravniške službe. Sta se pa na igrišča vrnila Dejan Mezga, ki je pozdravil virozo, ter Aleš Mejač, ki nima zlomljenega rebra, a ga trenerski štab zaradi bolečin počasi vključuje v vadbeni program.

Naslednja preizkušnja Mariborčane čaka v soboto, ko se bodo pomerili z vodilnim moštvom bolgarskega prvenstva Litexom, dan kasneje pa sledi obračun z gruzijskim Dila Gorijem.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…