Pripravljalno tekmo so pred nadaljevanjem prvenstva odigrali tudi nogometaši Maribora. Varovanci Damirja Krznarja so se v Ljudskem vrtu pomerili s hrvaško Lokomotivo, ki v 1. HNL trenutno zaseda 8. mesto in gladko slavili z rezultatom 5:2. Vse gole so po prvotnem zaostanku dosegli v drugem polčasu, ko sta v razmaku dvajsetih minut mreže tresla Rok Sirk, ki je zabil trikrat in Ignacio Guerrico, ki je zadel dvakrat.


Sicer so vijoličasti v prvem polčasu izgledali nevarnejši nasprotnik, a mreže je tresla Lokomotiva. Po dveh predložkih Miličevića sta bila natančna najprej v 38. minuti Aliyu in v 42. minuti Kulenović. V drugem delu so domači pomladili zasedbo in svoj nalet bolje izkoristili, tudi s pomočjo Vicka Ožegovića, ki je v Mariboru na preizkušnji. Prvi je naval na vrata Lokomotive izkoristil Rok Sirk v 60. minuti, potem pa je že dve minuti kasneje z lepim zaključkom za izenačenje poskrbel Guerrico. Prav takrat je na igrišče stopil Ivan Brnić in s svojim šovom poskrbel za popolni preobrat. Hrvat je najprej dvakrat lepo zaposlil Sirka, ki je dosegel svoj drugi in tretji gol na tekmi, potem pa je zmago dokončno potrdil še Guerrico, ki je prav tako zabil drugič.

Enajsterici in strelci:

NK MARIBOR: Bergsen (70′ Zalokar), Božičković (61′ Ferčec), Watson (61′ Hunjet), Uskoković (61′ Poredoš), Šoštarič Karič (61′ Guerrico), Laušić, Božić (61′ Repas), Iličić (46′ Ožegović), Kronaveter (61′ Tolić), Ishaq Rafiu (61′ Brnić), Jakupović (46′ Sirk).

LOKOMOTIVA ZAGREB: Šubarić, Vranjković, Hanuljak, De Haas, Miličević, Marić, Salihu, Goričan, Tuci, Aliyu, Kulenović. Igrali so še: Vincelj, Žilinski, Kukavica, Cipetić, Batur, Vasilj, Baždarić.

Strelci: 0:1 Aliyu (38), 0:2 Kulenović (42), 1:2 Sirk (60), 2:2 Guerrico (62), 3:2 Sirk (68), 4:2 Sirk (71), 5:2 Guerrico (82)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kidričevo se veseli, Aluminij je znova prvoligaš!

V novogoriškem Športnem parku sta se danes za vstop v Prvo Ligo Telemach pomerili ekipi No…