Maribor čaka novo zvezdico. Vijoličasti imajo nocoj možnost, da v obračunu z Domžalčani dokončno potrdijo trinajsti naslov državnih prvakov. Kljub temu pa se veliko slavje obeta po zadnjem krogu, ko v Ljudskem vrtu gostujejo Koprčani in ko bodo po koncu tekme kapetan Tavares in soigralci znova dvignili lovoriko.


V mariborskem prvoligašu svoje privržence pred tekmo opozarjajo, naj preskakujejo ograje stadiona, še posebej ne pred zadnjim sodniškim žvižgom ter preden sodniki in gostujoče moštvo ne bodo v slačilnicah, saj je klub tudi pod drobnogledom UEFA: “Pred sobotnim dvobojem ne pozabimo: za vse skupaj velja prošnja po veliki strpnosti v primeru želenega razpleta. Pri preskokih ograj, ki smo jim bili priča v preteklih letih, gre za nevarna početja posameznikov, ob tem je klub rigorozno kaznovan s strani različnih organov. Ker smo še pod posebnim drobnogledom krovne organizacije (UEFA), moramo poskrbeti, da bo tekma minila v skladu s pravili. Tekme je uradno konec, ko so vse uradne osebe (sodniki in gostujoča ekipa ter njihovi predstavniki) v slačilnicah. Vsak preskok ograje pred tem bo pomenil hudo kršitev pravil.”

“Po tem času pa prosimo navijače, da ob morebitnem prehodu ograje, če se odločijo za takšen način proslave, ravnajo pazljivo in previdno. Še vedno pa gremo korak po korak, odločitev najprej na igrišču,” so v mariborskem klubu še zapisali v javnem pozivu.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Izjemni prestop Šeška dober denar prinaša tudi Domžalam

Danes je čudežni deček slovenskega nogometa Benjamin Šeško tudi uradno postal rekorder kar…