Mariborčani so v prvenstvu še četrtič zmagali ter ponovno sami zasedli vrh lestvice. V Ljudskem vrtu je premoč Štajercem priznal Tabor, ki so ga domačini odpravili z rezultatom 2:0. Kraševci so obračun v štajerski prestolnici pričeli zelo obetavno in si že takoj na začetku priigrali nekaj nevarnih zaključnih strelov, a je ob strelih Fahda Ndzengueja in Erika Salkića vselej bil dobro postavljen Ažbe Jug.


Domači vratar je v 12. minuti imel tudi nekaj sreče, ko je ob strelu Jakoslava Stankovića z roba kazenskega prostora žoga od domačega bloka zletela tik ob vratnici v kot. Pet minut kasneje pa veselje na drugi strani, potem ko je na levi strani do žoge prišel Gregor Sikošek in v gostujoči kazenski prostor poslal oster predložek po tleh, ki ga je na drugi vratnici pričakal Marko Alvir ter brez večjih težav s strelom v prazno mrežo poskrbel za svoj prvenec v vijoličastem dresu. V nadaljevanju polčasa so Štajerci prestavili v višjo prestavo in si do odmora priigrali še nekaj lepih priložnosti. V zaključku prvega dela je dvakrat poizkusil Nino Žugelj. Njegov prvi poizkus je Jan Koprivec odbil, drugi pa je zletel tik ob desni vratnici.

Priložnosti vijoličastih so si sledile tudi v drugem polčasu, v katerem so varovanci Simona Rožmana tekmovali med seboj kdo bo zapravil lepšo. Jan Koprivec se je v gostujočih vratih kar nekajkrat izkazal z odličnimi obrambami, predvsem v 54. minuti po strelu Alvirja ter posebej ob poizkusih Žana Vipotnika in Danijela Šturma v samem zaključku tekme, ki sama pred gostujočim čuvajem mreže nista uspela doseči zadetka. Primorci so v drugem delu redko prihajali do pravih zaključkov, najlepšo priložnost za zadetek je v 52. minuti imel Til Mavretič, ki je odlično streljal po tleh, a se je izkazal Jug. Deset minut pred koncem srečanja se je v lepi priložnosti znašel tudi rezervist Louis Marie Bongongui, a je z bližine meril preko vrat in priložnost za izenačenje je splavala po vodi.

V zadnji minuti pa je vendarle sledila sprememba rezultata, potem ko so vijoličasti izvedli hiter protinapad je po podaji Aleksa Pihlerja zabil Šturm in poskrbel za končnih 2:0.

NK Maribor – Tabor Sežana: 2 – 0 (17. Alvir, 90. Šturm)

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Jure Vitulič
  • Olimpija pripeljala Nigerijca?

    Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…
  • Celjani še naprej neporaženi

    Nogometaši Celja so tudi na peti tekmi poletnega pripravljalnega obdobja ostali neporaženi…
  • Vombergar znova…?

    Kot vse kaže, je Andres Vombergar zaključil z nastopi v Mehiki, v dresu Atlasa San Luis. V…
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Olimpija pripeljala Nigerijca?

Nogometašem ljubljanske Olimpije naj bi se pridružil 21-letni Nigerijec, Ishaq Rafiu. Rafi…