Mariborčane jutri čaka tretji krog skupinskega dela Evropske lige, vijoličaste bodo gostovali v belgijskem Bruggu, kjer se bodo na stadionu Jan Breydel ob 21:05 pomerili z lani drugouvrščeno ekipo belgijskega prvenstva Zulte-Waregenom.


Vijoličasti so proti Belgiji krenili danes ob 10. uri, ko je iz mariborskega letalšča poletelo čartersko letalo do letališča v Oostendeju, ki se sicer nahaja le nekaj deset kilometrov od končne destinacije Mariborčanov. Iz letališče se bodo glavni akterji z avtobusom odpravili do hotela na obrobju Brugga, ob 19. uri pa jih nato čaka še uradni trening in preizkus zelenice objekta, kjer so gostovali že pred dvema letoma, ko so igrali z domačim moštvom Club Bruggem.

Strateg vijoličastih je imel pred potjo kar nekaj težav s sestavo ekipe, saj je moral zaradi bolezni doma pustiti Damjana Boharja in Timoteja Dodleka, zaradi poškodb pa sta v domačih krogih ostala tudi Dejan Trajkovski in Aleš Mejač, kar pomeni, da bo Maribor na bočnih pozicijah močno oslabljen. V zvezi z Mejačem so sicer iz mariborskega tabora sporočili še dobro novico, saj poškodba stegenske mišice ni tako huda, kot so sprva predvidevali, zato bo lahko že kmalu začel z lažjimi obremenitvami. Zaradi suspenza je doma ostal tudi Nejc Potokar, mesto katerega je zasedel Damjan Vuklišević, sicer pa poleg tudi obetavna Ranko Moravac in Petar Stojanović. Ante Šimundža bo tako lahko jutri izbiral med naslednjo dvajsteterico: Jasmin Handanović, Marko Pridigar, Martin Milec, Aleksander Rajčević, Arghus Soares, Nejc Mevlja, DamjanVuklišević, Mitja Viler, Dalibor Filipović, Aleš Mertelj, Goran Cvijanović, Amir Dervišević, Matic Črnic, Petar Stojanović, Dejan Mezga, Ranko Moravac, Pablo Ceppelini, Marcos Tavares, Nusmir Fajić in Jean Philippe Mendy.

Glavni sodnik jutrišnjega srečanja bo švicarski delilec pravice Stephan Studer.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Aleš Arnol o novih izzivih: “Iskreni odnosi in odlična energija nas vodijo naprej”

NK Bravo je po izjemni sezoni 2023/24, v kateri so dosegli rekordnih 50 točk in se uvrstil…