Mariborčani iz Plzna odhajajo poraženi, kljub temu, da so se na Doosan Areni pokazali v dobri luči in si pripravili kar nekaj priložnosti. Vijoličastim je vse do zadnje minute rednega dela tekme kazalo zelo dobro, nato pa je Duriš izkoristil napako Potokarja in postavil končni izid srečanja. Varovanci Anteja Čačića, ki danes ni mogel računati na Arghusa, Mezgo in Filipovića, so tako pred povratnim obračunom v Ljudskem vrtu, ki bo nabito poln, pred težko, a vendarle ne nemogočo nalogo.


Liga prvakov – 1. tekma playoffa. Sodnik: Olegario Benquerenca.
Plzen: Doosan Arena, 11500 gledalcev.
VIKTORIA PLZEN 3:1 MARIBOR
Strelci: Čišovsky (8), Darida (58), Duriš (90); Mejač (66)

Viktoria Plzen: Kozačik, Reznik, Prochazka, Čišovsky, Limbersky, Horava, Darida (87 Tecl), Horvath, Petržela (77 Rajtoral), Kovarik, Wagner (63 Duriš). Trener: Pavel Vrba.
Maribor: Handanović, Milec (85 Dervišević), Rajčević, Potokar, Viler, Mejač, Cvijanović, Mertelj, Bohar, Ibraimi (88 Mendy), Tavares. Trener: Ante Čačić.

2′ – Mariborčani so hitro pokazali, da se v Plznu ne bodo le branili. Bohar je z leve strani podal na rob kazenskega prostora, Cvijanović je prišel do udarca in a meril točno v vratarja Kozačika.
8′ – GOOOL! Domači so v uvodu hitro zapretili in pritisnili proti vratom Handanovića. Po kotu je na drugi vratnici slabo streljal Darida, a žoga ni šla v okvir vrat. Milec in Tavares nista uspela odbiti žoge, ki jo je v mrežo pospravil Čišovsky.
12′ – Nov poizkus vijoličastih. Ibraimi je na robu kazenskega prostora iskal prostega soigralca, ki pa ga ni našel in zato sprožil proti golu, vendar slabo zadel žogo, ki jo je Kozačik brez težav zaustavil.
18′ – Nova priložnost za domačine. Iz leve strani je Limbersky poslal predložek pred gol Handanovića, dobrih 6 metrov pred golom pa je bil v skoku najvišji Wagner, ki je za las sprožil preko gola.
20′ – Domači so na desni strani izigrali mariborske nogometaše, Petržala je krenil v hiter napad in iz desne sprožil proti golu, a se je tokrat izkazal Handanović, ki je žogo odbil v kot, po katerem je imel čuvaj mariborskega gola kar nekaj težav z izbijanjem predložka.
22′ – Nogometaši slovenskega prvaka igrajo pogumneje kot v uvodu srečanja, s strelom iz razdalje je zapretil Mejač, a za malce sprožil preko čeških vrat.
23′ – Dve priložnosti za domače. Najprej je Handanovića skušal presenetiti Darida, a je Handanović s skrajnimi močmi žogo uspel izbiti. Po kotu pa je do strela z glavo znova prišel strelec zadetka Čišovsky, a zgrešil okvir vrat.
26′ – Nova polpriložnost za goste. Do strela je v kazenskem prostoru prišel Ibraimi, ki je slabo zadel žogo, v nadaljevanju pa je skušal do strela priti Tavares, a so ga domači branilci ovirali do te mere, da ni uspel sprožiti proti golu.
27′ – Cvijanović je sprožil z levico iz roba kazenskega prostora, vendar meril mimo desne vratnice.
29′ – Znova je iz razdalje sprožil Mejač. Po podaji Boharja so domači gorenjskemu nogometašu pustili malce več prostora, Mejač pa se je hitro odločil za strel, a meril mimo leve vratnice.
31′ – Dobrih 800 mariborskih navijačev skuša svojim ljubljencem vliti še nekaj dodatne energije in poguma. Za nekaj časa so preglasili tudi domačo publiko.
32′ – Po predložku Milca iz desne strani je bil v kazenskem prostoru najvišji Tavares, ki je meril proti drugi vratnici čeških vrat, a Kozačik ni imel pretiranih težav z obrambo.
34′ – Po napaki Vilerja je Cvijanović na sredini igrišča podrl Darida, portugalski sodnik Benquerenca pa je vezistu pokazal rumeni karton.
38′ – Mariborčani so v zadnjih petnajstih minutah prevzeli pobudo in domače stisnili na svojo polovico. Domači se učinkovito branijo z vso enajsterico.
43′ – Cvijanović je skušal na levi strani preigrati Čišovkyega, nato podal do Vilerja, katerega je podrl Petržala. Po prostem strelu pa brez večje nevarnosti za domača vrata.
44′ – Po kotu Maribora so domači hitro krenili v napad, v nadaljevanju akcije je iz leve Wagner poslal predložek pred vrata, kjer se je žoga od Horave odbila do osamljenega Petržale, ki je sprožil preko vrat.

48′ – V drugem polčasu so prvi nevarno zapretili domačini. Po hitrem napadu je streljal Darida, Handanović pa no dovolil novega zadetka in po lepi obrambi z desnico žogo odbil preko gola.
58′ – GOOOL! Zadnjih deset minut je bilo bolj mirnih, nato pa spet bliskovit napad domačinov. Iz leve je podal Kovarik, za hrbtom Potokarja pa je utekel Darida, ki je žogo iz bližine pospravil v mrežo vijoličastih.
62′ – Po prekinitvi je Rajčević ostal v kazenskem prostoru in se skušal dokopati do žoge, po strelu iz težkega položaja pa je žoga zgrešila okvir vrat.
66′ – GOOOL! Mariborčani so uspeli znižati. Po daljši kombinaciji so Čehi uspeli izbiti izpred svojega gola, a točno na nogo Mejača, ki je še tretjič poizkusil od daleč in tokrat meril v polno. Žoga ga je v lobu preletela domačo obrambo in v golu končala tik ob desni vratnici Kozačika.
71′ – Ibraimi je na vrhu kazenskega prostora po podaji Milca z desnico sprožil preko čeških vrat.
74′ – Nov poizkus makedonskega nogometaša. Tokrat je poizkusil s svojo močnejšo nogo – levico, strel iz razdalje pa je vratar Kozačik le uspel ukrotiti.
75′ – Po prekršku nad prodirajočim Tavaresem je sodnik Benquerenca pokazal rumeni karton Horavi.
79′ – Po kotu nova nevarnost za mariborska vrata. Pred golom je bil najvišji Horava, vendar meril točno v Handanovića.
80′ – Nov rumeni karton za domače moštvo. Duriš je na sredini igrišča podrl Cvijanovića in prejel rumeni karton.
84′ – Dve napaki Mariborčanov, najprej je napačno podal Potokar, nato pa še Handanović, darila Čehi na srečo niso izkoristili. Iz težkega položaja je preko vrat sprožil Darida.
85′ – Prva menjava v mariborskih vrstah, Milca je zamenjal visoki Dervišević.
88′ – Čačić je iz igre potegnil še Ibraimija, zadnjih nekaj minut pa bo odigral Mendy.
90′ – GOOOL! Viktoria je zadela še tretjič. Rajtoral je poslal predložek iz desne strani, Potokar je znova pozabil na svoje naloge in Duriša pustil povsem samega, ki mu ni bilo težko matirati nemočnega Handanovića.
90+’ – Mariborčani v sodnikovem podaljšku niso uspeli ogroziti domačih vrat, domači nogometaši so tekmo mirno pripeljali do konca.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpija kljub vodstvu le do točke

Zadnja tekma 18. kroga Prve lige Telemach, se je odigrala v Stožicah. Tokrat je bil na spo…