Derbi prvega kroga po reprezentančnem premoru bo odigran v Ljudskem vrtu, kjer domači Maribor gosti vodilni Aluminij. Vijoličasti v dvoboj vstopajo s popotnico dveh zaporednih zmag brez prejetega zadetka, medtem ko so Kidričani po osmih krogih še edino neporaženo moštvo lige.


Mariborčani se na svoj stadion vračajo po dobrih treh tednih in že takoj na začetku imajo pred seboj zelo težko nalogo kako zaustaviti poletne Kidričane, ki na uvodu v novo sezono igrajo zelo dobro. Po evropskem izpadu se lahko varovanci Darka Milaniča sedaj popolnoma osredotočijo le na domačo fronto, kjer jim doslej ni šlo vse po načrtih. Samo tri zmage v prvih osmih krogih ter 5. mesto na lestvici zagotovo ni tisto kar so pred sezono pričakovali v klubu. “Zbrali so največ točk, prejeli najmanj golov. Le tri, kar pomeni, da so trdni in delajo za skupni cilj, kar jim dobro uspeva. Premor je bil dobrodošel, a v trenutkih, ko se spet bliža tekma, komaj čakaš, da se spet začne tekmovanje. Veselimo se te tekme in ostalih, ki prihajajo. V mislih nam je nadaljevanje zmag v prvenstvu, vstop v serijo, to je edino, kar nas zanima. Pričakujemo lahko nasprotnika, ki se bo osredotočil na obrambo, zgostil sredino. Dobro se branijo, a tudi spretno napadajo. Ne smemo jim dovoliti protinapadov, zato potrebujemo mešanico vsega. Pokazati moramo, kar smo počeli v teh treningih med premorom. Da bi z dinamiko strli odpor tekmecev in da bomo hkrati dobri v branjenju, temu smo posvetili precej časa,” se kvalitete nasprotnika zaveda domači trener, ki je v teh dneh nekoliko presenetljivo postregel z informacijo, da v klubu ponovno računajo na usluge Derviševića. Kakšna bo današnja postava domačinov še ni znano, saj se v taboru petnajstkratnih državnih prvakov ubadajo s številnimi poškodbami. Ob Kronavetru in Požeg Vancašu je zaradi težav s poškodbami vprašljiv tudi praktično celoten obrambni del moštva, in sicer Pirić, Milec, Rajčević ter tudi Peričić. V primeru, da slednji ne bo nared bo Milanič primoran ponuditi priložnost mlademu Koblarju. Ali se lahko kombinirana obrambna vrsta vijoličastih, ki tako ali tako ne briljira v letošnjem prvenstvu, uspešno zoperstavi naletom Kidričanov, ki napadajo v valovih in imajo v tem trenutku bržčas najboljši protinapad v ligi? Mariborčani so proti Aluminiju v medsebojnih dvobojih uspešnejši, a so boljši na gostovanjih kot na domačem terenu. V Ljudskem vrtu so na osmih dvobojih Kidričani v polovici primerov domov potovali vsaj s točko v žepu.

Kidričani so tudi v letošnjem prvenstvu v prvem delu prvenstva zelo dobri, tokrat pa prihajajo v Ljudski vrt kot vodilno moštvo lige in to si šumari želijo ostati tudi po zaključku prve četrtine prvenstva, ki se bo zaključila prav danes. S petimi zmagami in tremi remiji ter gol razliko 10:3 so Kidričani pozitivno presenečenje lige in imajo na prvem mestu točko prednosti pred ljubljansko Olimpijo ter šest točk več od današnjega nasprotnika. Aluminij v dosedanjem delu prvenstva odlikuje odlična igra v obrambi ter hitri prehodi v napad. “Recept za pozitiven izid se tudi tokrat skriva v obrambi, kjer bomo poskušali znova odigrati na nivoju, kot smo ga prikazovali pred premorom. Želimo nadaljevati niz neporaženosti, čeprav se zavedamo moči Maribora. Lani smo imeli z njimi zelo slabo medsebojno statistiko, a letos je zgodba drugačna. Vsaka tekma prinaša nove izzive, vsakega tekmeca se lotimo posebej, takšen pristop se nam je doslej obrestoval,” pred dvobojem napoveduje vezist rdeče-belih Dejan Petrovič, ki se je med reprezentančnim odmorom na prijateljski tekmi izkazal v dresu slovenske mlade reprezentance, za katero je prav v Ljudskem vrtu zabil zadetek proti Francozom. Današnji dvoboj obeh klubov bo prvi medsebojni v tej sezoni, v prejšnji so Mariborčani trikrat zmagali in enkrat remizirali.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od R. Š.
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Ibričić: Bilo je prelepo

V oddaji Skozi rumena očala je gostil tudi Senijad Ibričić, ki bo v novi sezoni opravljal …