Po Domžalah, Olimpiji in Zavrču s pripravami na novo sezono pričenjajo tudi v taboru Maribora. Pred dnevi novoustoličeni trener vijoličastih Ante Čačić, bo igralce zbral že danes na tradicionalni večerji v eni izmed restavracij v centru Maribora, jutri pa nogometaše že čakata uvodna trening, na večernem jih bodo pozdravili tudi člani navijaške skupine Viole.


Mariborčani so po končani sezoni slavili trojno krono, po uvodni osvojitvi Superpokala, so si zagotovili še prvo mesto v prvenstvu in ob sezone slavili še v finalu pokalnega tekmovanja. Pred novo sezono pa je moštvo doživelo kar nekaj sprememb, trenerski stolček je zapustil Darko Milanič, ki je po petih letih dela v štajerski prestolnici našel nove izzive v bližnjem Gradcu, kjer bo skušal Sturm vrniti v sam vrh avstrijskega nogometa. Že pred slovesom Milaniča je Ljudski vrt zapustila peterica nogometašev – Zoran Lesjak, Mitja Rešek, Matej Radan, Semir Spahić in Aleš Majer si že iščejo nove sredine.

Novinci so vsaj zaenkrat trije, iz potopljene Mure je prišel Damjan Bohar, Jean Philippe Mendy je iz Kopra prestopil kot potencialna zamenjava za Roberta Berića, največja neznanka pa je Amir Dervišević, ki je spomladi eksplodiral v dresu drugoligaša Krke. Novemu trenerju pa se bodo po vrnitvi iz posoj skušali dokazati Rajko Rep, Alen Ploj, Matic Črnic, Dragan Topić in Matjaž Kek.

Mariborčane 16. oziroma 17. julija čaka prva tekma drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov, še pred tem pa jih 13. ali 14. junija čaka uvodni krog prvenstva. Zaenkrat so znani štiri imena ekip, s katerimi bodo vijoličasti odigrali pripravljalna srečanja, v okviru otvoritve Vijolične baze jih že 16. junija čaka gostovanje pri štajerskem ligašu Radljah, dva dneva kasneje se bodo v Rogozi udarili z bosanskim podprvakom Sarajevom, znani pa so tudi termini za tekmo z romunskim Petrolulom Ploiesti (27. junij, Maribor), rusko Lokomotivo (30. junij, Maribor) in z nemškim drugoligašem Kaiserslauternom (3. julij v avstrijskem Strassu).

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Mura predstavlja novega trenerja

V pisarnah Fazanerije so tudi uradno potrdili namigovanja medijev, da je zgodba Vladimirja…