Mariborčane ob pol osmi uri čaka uvodni evropski preizkus v letošnji sezoni. Nasprotnik je znan že nekaj časa, malteški prvak Birkirkara, o katerih si lahko več preberete v tem članku, vijoličastim v dveh tekmah ne bi smel povzročati preveč težav, enajstkratni državni prvaki veljajo za nesporne favorite. Tekma se bo na nacionalnem stadionu Ta’Qali pričela ob 19:30, prenos srečanja pa bo, kot smo že pisali, možno spremljati na spletni strani mariborskega kluba.


Kljub statusu favorita pa določena mera previdnosti ne bo odveč, tudi palčki kot je malteški prvak, so znali v preteklosti že pripraviti presenečenja. Tega se zaveda tudi Martin Milec, ki je za klubsko stran ravno tako omenil, da jih vročina ter suho in trdo igrišče ne bosta kaj preveč ovirala: “Treba se je sprijazniti z razmerami in se čim boljše pripraviti. Vročina ne bi smela pomeniti previsoke ovire, saj smo v takšnih peklenskih pogojih opravili tudi del priprav. To ne spreminja pričakovanj. Naš namen je, da nadaljujemo evropsko zgodbo iz zadnjih dveh let ali jo še nadgradimo. Sprejemamo vlogo favorita proti Birkirkari, a si ne smemo privoščiti niti kančka podcenjevanja. Ker ne bo lahko. Tudi naši gostitelji imajo svoje cilje in puške ne bodo kar tako vrgli v koruzo. Navsezadnje so prvaki svoje države, za kar si zaslužijo vso spoštovanje.”

“To je tisti trenutek, ki se vedno z nestrpnostjo pričakuje. Čas je za prvo evropsko preizkušnjo. O tem obračunu smo se veliko pogovarjali in razmišljamo kot trener, veliko bo odvisno od naše predstave. Pristop in motivacija morata biti na visoki ravni,” na začetek tekme že nestrpno čaka kapetan vijoličastih Marcos Tavares, ki bo verjetno prvo orožje v napadu.

Medtem strateg Mariborčanov Ante Čačić vsaj v izjavah deluje povsem miren: “Tekmeci so precej spremenili ekipo v primerjavi s prejšnjo sezono, zbrali smo dovolj informacij. Maribor je v tem dvoboju favorit, sprejemamo to vlogo in drugače ne moremo razmišljati. Obnašali se bomo, kot da o napredovanju odloča ena tekma. Z optimizmom pričakujem evropsko premiero. Gostitelji bodo morali biti na domačem igrišču aktivnejši v želji po dobrem izhodišču, mi pa se znamo odzvati na kvaliteten način. Verjamem, da bomo potrdili naše zmožnosti in izkušnje igranja v evropskih pokalih.”

Verjetna postava Maribora: Handanović, Milec, Rajčević,, Arghus, Mejač, Filipović, Ibraimi, Cvijanović, Mertelj, Mezga, Tavares. Trener: Ante Čačić.

  • Maribor najavil pritožbo

    V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…
  • Delitev točk v Šiški

    V 23. krogu Prve lige Telemach je Bravo gostil Koper. Ekipi sta se na tekmi, ki se je prič…
  • Gorica predstavila novo okrepitev

    Pred nekaj urami je Gorica, na uradnih socialnih omrežjih, predstavila novega igralca. Tok…
Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Maribor najavil pritožbo

V štajerski prestolnici so se odzvali na odločitev disciplinskega sodnika NZS in na kazen,…