[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=499]

Ljubljančani so uspeli v deževnih Domžalah maščevati sredin pokalni poraz, ki sicer ni bil usoden za napredovanje. Nogometaši Olimpije so tako še drugič ta teden igrišče zapuščali boljše volje, a so do zmage prišli predvsem po zaslugi danes nerazpoloženega Vidmarja. Slednjega je najprej iz prostega strela presenetil Omladič, nato pa je za zmago Ljubljančanov poskrbel Vukčević, ki je izkoristil drugo napako Vidmarja. Domžalčani so tekmo sicer začeli zelo dobro in povedli preko Jelarja, a nato pobudo prepustili gostom, ki so preko Šporarja zadeli tudi okvir vrat. Domžalčani so sicer sprožili več žog proti vratom Šelige, a so se kljub temu zmage in treh točk veselili Ljubljančani, ki so se s tremi točkami Domžalčanom približali na točko zaostanka. Že sedmi medsebojni ligaški obračun Domžal in Olimpije pa se je končal z zmago gostov.


Prvi so zagrozili Domžalčani, Parker je podal iz leve strani, Jelar pa je iz 4 metrov streljal preko vrat Šelige. Domači so si naslednjo priložnost pripravili v začetku 5. minute, ko je po strelu Husmanija slabo izbil Anđelković, žoga je končala na nogi S. Vuka, ki pa je iz roba kazenskega prostora meril tik ob levi vratnici gostujočih vrat. Gostje so prvič poizkusili v 6. minuti, ko je iz razdalje streljal Eteme, a se je žoge dotaknil eden od domačih nogometašev in jo preusmeril v kot. Gostje so po dobrem začetku Domžalčanov v nadaljevanju vzpostavili ravnotežje in tudi z nekaj nevarnimi prekrški uspeli umiriti razigrane Domžalčane, ki sicer niso prepustili posesti žoge. Slednji so do naslednjega poizkusa prišli v 14. minuti, ko je po prostem strelu Janže do strela z glavo prišel Korun, ki pa je sprožil čez gol. Domžale so premoč kronale tri minute kasneje, ko je Husmani poslal predložek iz desne strani igrišča, na drugi vratnici pa je bil najvišji Parker, ki je nesebično zaposlil osamljenega Jelarja, temu pa iz bližine ni bilo težko matirati nemočnega Šeligo. V 22. minuti pa so do prve resne priložnosti prišli gostje in takoj zatresli okvir vrat. Šporar se je dobrih 20 metrov od gola nenadoma odločil za strel in meril v daljši kot domačih vrat, že premaganega Vidmarja pa je rešil prečnik. Ljubljančani so po prejetem zadetku prevzeli pobudo, a si z izjemo Šporarjevega poizkusa, novih priložnosti niso pripravili, je pa v 31. minuti po zmedi v kazenskem prostoru domačih iz 20 metrov slabo zaključil Vukčević. V 33. minuti so znova zagrozili Domžalčani, ki so preko Parkerja izpeljali hiter protinapad, a je bil Otočan v zaključku premalo natančen, podobno kot na nasprotni strani igrišča Vukčević, ki je iz razdalje še drugič zgrešil okvir vrat. Kosanović, strateg zeleno-belih, je bil že v 37. minuti primoran v menjavo, Valenčič je na igrišču zamenjal Šporarja, ki zaradi poškodbe ni bil zmožen nadaljevati srečanja. Po nekaj minutah zatišja, so si naslednjo priložnost pripravili gostje, do strela z glavo je prišel Delamea Mlinar, čigar poizkus pa ni bil natančen. Domžalčani so ob polčasu zasluženo vodili, saj so si pripravili več nevarnejših akcij in priložnosti, gostje pa so resneje zagrozili le preko Šporarja, ki pa je zatresel okvir domačih vrat.

Gostje so pred začetkom drugega polčasa posegli še po drugi menjavi, saj je v slačilnici ostal Anđelković, namesto katerega je priložnost dobil Zarifović. V drugem polčasu je močno deževje otežilo igro, a se obilne padavine vsaj v uvodnih minutah drugega polčasa na igrišču še niso poznale. V 55. minuti je sodnik Drečnik po strelu Jovića pokazal na prekršek nad omenjenim nogometašem, prosti strel pa je iz desne strani in roba kazenskega prostora izvedel Omladić. Ta je sprožil močno in tudi z nekaj sreče poravnal izid, saj je spolzka žoga pred Vidmarjem odskočila in se od domžalskega čuvaja mreže odbila v gol. V 64. minuti je po tretjem zaporednem kotu Šeliga nespretno zapustil svoja vrata, saj je do strela z glavo pred njim prišel Zec, S. Vuk pa v nadaljevanju akcije ni uspel priti do položaja, da bi učinkoviteje zaključil, v 66. in 70. minuti pa je dvakrat zaključil tudi Požeg-Vancaš, najprej je streljal iz leve strani, a Šeliga ni imel težav z obrambo, v drugo pa je iz 20 metrov zgrešil okvir vrat. V 73. minuti si je še drugo kardinalno napako na današnji napaki privoščil v letošnji sezoni sicer zanesljivi Vidmar, ki je skušal poslati dolgo žogo pred gol gostov, a nastreljal Vukčevića, ki je bil v nadaljevanju hitrejši od čuvaja mreže in rutinirano kaznoval napako Vidmarja. Domžalčani so sicer skušali priti do izenačenja, a šokirani ob vodstvu gostov, v uvodnih minutah po zadetku niso resneje ogrozili ljubljanskega gola. V 81. minuti je iz roba kazenskega prostora močno sprožil Husmani, a Šeliga ni imel težav, nato pa je dvakrat streljal še rezervist Gabrić. V 83. minuti je Šeliga žogo izbil nazaj v igrišče, minuto kasneje pa je Dalmatinec po predložku Janže z glavo streljal mimo leve vratnice. Podobno nenatančen je v 87. minuti bil tudi Parker, ki je streljal iz 20 metrov. Aktivni Gabrić je znova zagrozil v 89. minuti, vendar tudi tokrat ni uspel sprožiti v okvir vrat, saj je žoga šla mimo leve vratnice. Na nasprotni strani so si zadnjo akcijo na srečanju pripravili gostje, ko je streljal Vukčević, a zgrešil vrata.

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Olimpijo pred zadnjo domačo tekmo čaka težka naloga, Lille prihaja v odlični formi

V četrtek ob 18.45 uri Olimpijo čaka zaključek evropske jeseni v Stožicah. Zmaji bodo zadn…