Olimpija je ob Radomljah še edina, ki v nadaljevanju državnega prvenstva ni vknjižila še niti točke. Ljubljančanom ni pomagala niti trenerska rošada, Elsnerjev naslednik in povratnik na ljubljansko klop Marijan Pušnik po zgolj nekaj treningih z ekipo ni uspel prebuditi zmajev, ki so bili v Domžalah v fazi napada daleč od tega, da bi bruhali ogenj.


Zeleno-beli so s poraznim pričetkom drugega dela prvenstva verjetno že izgubili možnosti za ubranitev naslova državnega prvaka, saj je Maribor pobegnil na že devet točk razlike. Čeprav tudi Mariborčani v svojih tekmah ne blestijo s poletno igro in tekmece s potrpežljivo igro strejo v drugem polčasu, je dejstvo, da Štajerci v letošnji sezoni le redko izgubljajo točke. To velja predvsem za zadnjih 18 krogov, po avgustovskem porazu z Aluminijem so vijoličasti izgubili zgolj sedem od možnih 54 točk, v zadnjih devetih tekmah v Ljudskem vrtu pa niso oddali niti točke.

Da je samozavest zmajev močno padla, ni potrebno posebej izpostavljati, trije porazi pa so po glasnih in odmevnih obljubah vodstva kluba pri nekaterih privržencih Olimpije že načeli tudi potrpežljivost, kar je bilo moč slišati že na nedeljskem tekmi v Domžalah. Zdaj se je oglasil tudi Nejc Vidmar, ki si je z nepotrebno objavo na družabnih omrežjih pred derbijem z Mariborom kljub opravičilu nakopal tudi precej gneva s strani mariborskih navijačev. Ljubljanski vratar navijače Olimpije poziva k enotnosti: “V tem trenutku verjamem, da ni lahko biti navijač Olimpije in tu bi se zares rad zahvalil vsem, ki ste z nami tudi zdaj, ko nam je najtežje. Vsi veste, koliko mi pomeni ta klub. Jemljem ga kot del sebe, del mesta, del skupnosti. Samo enotni in skupaj lahko preplezamo ta zid, ki stoji na poti do tako želenih zmag in lepše prihodnosti. Priznam, zdaj res potrebujemo podporo.”

Vidmar, ki mu je trener Pušnik ‘odvzel’ kapetanski trak, napoveduje, da bodo nogometaši Olimpije že proti Kopru znova dali vse od sebe: “Gledalce lahko le povabim na vse te tekme in vam obljubim, da bomo vsi, ki nase oblečemo zeleni dres, dali na igrišču vedno vse od sebe.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Derbi dneva v Kopru ni prinesel zadetkov

Visokoleteči Muraši so se v 18. krogu Prve Lige Telemach podali na slovensko obalo, kjer s…