Prvo ligo Telekom Slovenije bo v tokratni reprezentančni akciji, Slovenci se bodo pomerili s San Marinom in Katarjem, predstavljala peterica nogometašev. Aleš Mertelj in Željko Filipović imata za sabo že nekaj reprezentančnih akcij, Petar Stojanović, še tretji član Maribora, je bil po tekmi s Kolumbijo ‘okronan’ za najmlajšega reprezentančnega debitanta, proti San Marinu ali Katarju pa bosta na prve reprezentančne minute upala Nejc Vidmar in Benjamin Verbič, ki je bil blizu debija že pred tekmo s Kolumbijci, a je tedaj odpadel zaradi poškodbe.


Domžalski čuvaj mreže Vidmar je selektorju Katancu rokavico vrgel že jeseni, ko je svoja vrata zaklenil na uvodnih desetih ligaških preizkušnjah, prvič pa v enajstem krogu po 1002 minutah nepremaganosti klonil šele v Celju. 25-letni Ljubljančan je bil navdušen in kar malce šokiran nad reprezentančnim vabilom. “Uresničile so se mi sanje in še vedno sem v šoku. Stopil sem veliko stopnico naprej v svoji karieri in dodal velik kamenček v svoj mozaik. Poleg tega je vpoklic izjemna spodbuda za naprej in sedaj bom še bolj trdo poprijel za delo. Nestrpno že čakam na zbor reprezentance in v prvi vrsti upam, da ga pričakam zdrav. Zares prijeten občutek. Komaj sem čakal ta trenutek in še sedaj se mi trese glas. Sem brez besed,” je Vidmar dejal za klubsko spletno stran, ki se ob tem ni pozabil zahvaliti klubu, soigralcem in predvsem trenerjema vratarjev, Filipu Filipovskemu in Janezu Strajnarju, ki ga je v zadnjem letu in pol dvignil na višji nivoju. Vidmar se bo prihodnji teden na Brdu pri Kranju pridružil Samirju Handanoviću in Jana Oblaku, ki ju zelo ceni: “Ob meni bosta dve svetovni imeni na položaju vratarja. Ponižno se bom priključil treningom in poizkušal odnesti čim več znanja od teh dveh velemojstrov. Zagotovo bo prijetno, na drugi strani pa me seveda čaka dokazovanje. Zagotovo ne grem tja za številko, ampak grem se dokazovati in pokazati, da si zaslužim vnovičen vpoklic. Po včerajšnjem razočaranju v Kopru je bila to pozitivna novica, ki sem jo potreboval. Tako jaz kot verjetno tudi moji soigralci smo dobili dodaten elan, da pred zborom proti Mariboru pokažemo pravi obraz.”

Nič kaj posebej drugačno ni bilo razpoloženje niti v Celju, kjer se lahko ravno tako pohvalijo z reprezentantom. Tudi Benjamin Verbič se je razveselil povabila in druženja z najboljšimi slovenskimi nogometaši. “Reprezentančnega vpoklica sem izredno vesel. Tako kot vselej, bom razumljivo tudi na treningih izbrane vrste dal vse od sebe in si nato skušal priboriti svoj debitantski nastop. Močno se že veselim dela pod vodstvom selektorja Srečka Katanca in ob boku z najboljšimi slovenskimi nogometaši, kljub temu pa imam v tem trenutku zaenkrat v mislih le sobotno tekmo z Olimpijo, kjer si pred domačim občinstvom želimo nove dobre predstave,” je za klubsko spletno stran z devetimi zadetki in osmimi asistencami dejal najučinkovitejši nogometaš državnega prvenstva.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…