Domžalčani so “prosti teden” izkoristili za pripravljalno preizkušnjo. Na pomožnem igrišču domžalskega Športnega parka se je četa trenerja Luke Elsnerja pomerila s Šenčurjem, ki si je v minulem krogu tudi teoretično priigral obstanek v drugoligaški konkurenci in lahko v zaključku sezone igra brez pritiska.


Domača četa je tokrat nastopila v precej premešani enajsterici, ob nogometaših, ki so v preteklih krogih dobivali malo priložnosti, pa je nastopila še četverica nogometašev na preizkušnji, Dino Džaferoski, Slobodan Lalić, Lovro Splichal in Mestapha Tami, medtem ko je Zeni Husmani po hudi poškodbi zaigral prvič po devetih mesecih okrevanja. Kljub vsemu pa domžalska neuigranost kriva ni bila kriva za zgodnje vodstvo Šenčurjanov. Trilles je namreč že v uvodni minuti slabo sprejel podajo, kar je izkoristil Jurišić, ki pa ga je francoski vratar v kazenskem prostoru zaustavil na nedovoljen način. Enajstmetrovko je v zadetek pretvoril Enes Rujović. Nasprotnika sta si v nadaljevanju obračuna pripravila še nekaj priložnosti. Vuk je v 38. minuti zatresel tudi desno vratnico, natančnejši pa je bil v 61. minuti. Mvita je poslal dolgo žogo v napad, Schwarzmann je z glavo slabo izbijal, do žoge se je prebil Vuk, ki je z desne strani kazenskega prostora sprožil v bližnji kot šenčurski vrat. Prvi poizkus je vratar Deronja odbil, v drugo pa je bil brez moči. Že sedem minut zatem je desno vratnico stresel še Črnic, ki je silovito sprožil z 20 metrov, a je izid ostal nespremenjen in ostalo je pri izidu 1:1.

DOMŽALE 1:1 ŠENČUR
Vuk (61′); Rujović (3′ pen)

Domžale: Trilles, Jelar, John, Vuk, Lalić, Mvita, Tami, Džaferoski, Splichal, Husmani, Kous. Igrali so še: Črnic, Požeg Vancaš, Dobrovoljc. Trener: Luka Elsner.
Šenčur: Žlebnik, Zukanović, Okorn, Schwarzmann, Markič, Kokalj, Pavlin, Eržen, Jurišić, Rujović, Čretnik. Igrali so še: Deronja, Beganović, Gvardjančič, Corn,, Ljubijankić, Guberac, Vrtačnik, Burkeljca. Trener: Brane Pavlin.

VIDEO: NK Domžale

Foto: Lado Vavpetič

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz 2. liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Foto: Celje – Bravo 1:0 (12.8.2022)

V knežjem mestu so pred približno tisoč gledalci Celjani prišli do minimalne zmage proti B…