Mariborčani so priprave v turškem Beleku odprli s skalpom prvaka Bosne in Hercegovine. Sarajevo, ki se je predvsem v prvem polčasu izkazalo za motiviranega tekmeca, je padlo z izidom 3:1. Dvoboj slovenskega in bosansko-hercegovskega prvaka bi težko označili za prijateljski obračun, glede na agresivnost obeh tekmecev je šlo kar za pravo prvenstveno srečanje.


Najhuje jo je skupil Denis Šme, ki je bil zaradi zlomljenega nosu hitro prepeljan v bolnišnico, danes pa Velenjčana čaka pregled specialista. Novinca v vijoličastem je nenamerno, a zato nič kaj manj boleče, zadel Leon Benko, prvi strelec državnega prvenstva, ki je po predložku v kazenski prostor v slogo kung-fu mojstrov dvignil nogo, a namesto žoge zadel glav Šmeja. Nekaj časa so Mariborčani nadaljevali z desetimi možmi, saj je na klopi ostal le še Matko Obradović, začetna enajsterica pa je že zapustila prostor ob robu igrišča.

Drugi vratar Maribora si je hitro nadel dres Rodriga Defendija in zapolnil praznino na zelenici. Dalmatinec je zaigral na položaju desnega bočnega igralca in se predstavil v povsem spodobni luči, saj je sodeloval v kar nekaj akcijah po desni strani igrišča. “Vedno moraš biti pripravljen pomagati ekipi, na takšen ali drugačen način. Boljše, da sem šel v igro, kot bi ostali z igralcem manj. Sicer sem potihoma upal, da mi bo trener namenil bolj ofenzivno vlogo, da zabijem kakšen gol. Toda rekel mi je, naj ostanem pri obrambnih zadolžitvah, da ne dobimo zadetka. Moramo ga ubogati, on je šef,” je po debiju v polju priznal nekdanji vratar Olimpije, Kopra in Krke.

“Morali smo poseči po improvizaciji. Matko se je dobro odzval, zdaj imamo še eno dodatno rešitev,” pa je v šali dejal mariborski strateg Krunoslav Jurčić. Obradović pa je za konec vseeno priznal, da bo raje ostal med vratnicama: “Bilo mi je všeč, a je boljše v golu. Tukaj je treba veliko teči, to ne bi bilo zame (smeh).”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Zvezda 11. kroga PLT: Kotnik, Kronaveter ali Pedro?

Zaključil se je 11. krog Prve lige Telemach, zato smo izbrali 3 igralce, ki so najbolj nav…