Ni skrivnost, da v domžalskem prvoligašu veliko dajo tudi na sodelovanje z okolico. Tako sta se Luka Žinko in Juninho, ki odšteva dneve do vrnitve na igrišča, danes pridružila varovancem OŠ Roje in OŠ 27. julij s Kamnika, osnovnih šol, ki skrbita za otroke s posebnimi potrebami.


V dvoboju, ki je bil odigran v Rodici pri Domžalah, sta mladim nogometašem na igrišču pomagala tudi oba domžalska nogometaša, Juninho je bil del moštva gostiteljev, Žinko pa je v domžalsko-kamniškem sosedskem ‘derbiju’ pomagal Kamničanom. “To je velika stvar za mlade nogometaše in tudi nogometni klub. Mislim, da smo s to gesto pokazali, da podpiramo naše okolje,” je pred klubsko kamero dejal Luka Žinko, Juninho pa je pristavil, da so nadebudni nogometaši s svojimi navijači poskrbeli za vsesplošno dobro voljo.

“Izvajamo prilagojen program in poseben program vzgoje in izobraževanja. Na šoli je nekaj manj kot 100 učencev in skoraj 50 učiteljev, saj večina otrok potrebuje individualno obravnavo. Šport otrokom pomeni zelo veliko, hkrati pa je zelo koristen za njihov razvoj, saj z njim izboljšujejo svojo motoriko. Z motoriko je povezano zaznavanje in tudi ostale umske sposobnosti,” je o pomenu športa za učence spregovorila učiteljica športne vzgoje na OŠ Roje, Vanda Trobevšek.

Domžalčani so z donacijo enajstih kompletov dresov poskrbeli, da so domačini nastopili v rumeni opravi, ekipi pa sta prejeli tudi pravljico Bober nogometaš in vstopnice za naslednjo domačo tekmo, ko bodo Domžale 28. aprila gostile Rudar. To bo tudi zadnja tekma rumenih v Športnem parku, ki bo v naslednjih tednih doživel prenovo nogometne zelenice.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najvišja kazen v minulem krogu pripadla Mariborčanom

Boštjan Jeglič, disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije, je po odigranem 19. krogu P…