Novogoriški prvoligaš je priprave na nadaljevanje državnega prvenstva zaključil z odmevno zmago. Srebrničevi varovanci so v italijanski Fagagni ugnali ruskega prvoligaša Terek Grozni, ki je v tekmo resda krenil v nekoliko premešani zasedbi.


Goričani so se v dvoboj z Rusi, ki so na trenutke posegli tudi po nekaj trdih posredovanjih, podali brez obolelih Grege Sorčana in Jake Kolenca, tako je mrežo Primorcev od prve minute branil Januš Štrukelj, ki je pred dnevi s klubom pogodbo podaljšal še za eno leto. Mesto v začetni enajsterici je dobil tudi zadnji novinec Andrija Filipović, med tistimi, ki so zaigrali v drugem polčasu, pa je bil tudi Mark Gulič.

Nekdanji up Kopra je bil pred dnevi že poslal na kaljenje v Brda, za katera je odigral tudi nekaj pripravljalnih preizkušenj, a se je vrnil v novogoriški Športni park, saj zaradi pravila, ki pravi, da igralec v eni sezoni ne more biti registriran za več kot tri klube, posoja v Vipolže ni bila možna. In prav Gulič se je v 86. minuti podpisal pod zadetek, ki je Gorici prinesel odmevno zmago.

Akcijo je z odvzeto žogo na sredini igrišča pričel Curk, po podaji Grudine je v prodor krenil Humar, na desni zaposlil Nagodeta, ki je s predložkom pred golom iskal Edafeja, a žoga ni našla prvega naslovnika, je pa zato drugega. Ruska obramba je na drugi vratnici pozabila na Guliča, mladi napadalec pa je žogo pospravil v mrežo Tereka in poskrbel, da bodo v dvoboj s Krškim krenili z zmago.

TEREK GROZNI – GORICA 0:1
Gulič (86′)
Gorica – začetna enajsterica: Štrukelj, Gregorič, Boben, Jogan, Škarabot, Grudina, Žigon, Kapić, Osuji, Filipović, Burgič. Trener: Miran Srebrnič.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Obradović misli resno, svoje stvari je že spakiral

Kot poroča Ekipa SN, je Matko Obradović svojo pot pri NŠ Mura, skoraj zagotovo že zaključi…