Krog pred koncem letošnjega državnega prvenstva je boj za Evropo dokončno odločen. Po Mariboru in Olimpiji so si evropsko vozovnico priigrali tudi Domžalčani in Goričani, a je bilo veselje na severu Primorske vseeno nekoliko večje. Rumeni so v Kidričevem iztržili zgolj točko, na Primorskem pa je pokleknila Olimpija.


Sinje-modri so se v krogu remijev edini razveselili zmage, ki je moštvu trenerja Mirana Srebrniča še drugo sezono zapored prinesla tudi uvrstitev v kvalifikacije evropske lige. Še več, s podaljšanjem serije neporaženosti, ki zdaj traja že dvanajst tekem, so Primorci na drugem mestu ujeli tudi Olimpijo, ki bi jo v primeru enakega točkovnega izkupička po zadnjem krogu tudi prehiteli, saj imajo ob remiju in dveh zmag precej boljši izkupiček v tekmah z zmaji. A tudi Srebrnič po prigarani zmagi ni pretirano razmišljal o zadnji preizkušnji sezone, ko bo njegovo moštvo gostovalo v Kopru, najpomembnejša je bila zagotovitev Evrope, ki jo je okrog 1.400 igralcev bučno proslavilo. Tudi nekdanji branilec ni mogel mimo odličnega vzdušja: “Tukaj že dolgo časa ni bilo takšne atmosfere. Publiki se zahvaljujem, da so ustvarili pozitivno vzdušje, saj fantje v nasprotnem primeru tega ne bi izpeljali.”

Dvoboj, ki so ga zaznamovale zgrešene priložnosti Olimpije, med drugim je Grega Sorčan zaustavil tudi Miškićev udarec z bele točke, je že v prvem polčasu, po veliki napaki Denisa Klinarja, odločil Amarachi Osuji in tako razveselil tudi svojega trenerja. “Super! Fantom čestitam, saj so danes garali. Olimpija je delala močan pritisk in z veliko borbenosti smo pomanjkljivost v kakovosti nadomestili. Glede na pokazano smo dobro stali na igrišču in imeli na koncu tudi nekaj sreče. V pravem trenutku smo jo potrebovali. Lep uspeh, vse zasluge gredo fantom, saj so garali skozi celotno sezono. Danes vsi niso igrali na svojih položajih, tako da smo morali krpati,” je po pomembni zmagi priznal Srebrnič, ki pred obračunom ni smel računati na Gregoriča in Celcerja, že kmalu se je poškodoval Škarabot, izven pogona pa sta tudi Burgić in Džuzdanović.

In kaj je lahko po novem porazu povedal Safet Hadžić? Nič kaj veliko: “Imeli smo veliko priložnosti in prevladovali v igri, a po svoji neumnosti prejeli zadetek. A tako je pač v nogometu.”

🎶 Ale, ale, aleoo, Gorica z vami je, plavi zmagajte! 🎶 🔵⚪️👏🏻👏🏻

Objavil/a ND Gorica dne 21. maj 2017

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Krznar: “Vi ste mi naredili težavo”

Mariborčane čaka jutri v Ljudskem vrtu obračun z Bravom, ki je pred premorom remiziral z R…