Bitka za Evropo je odločena. Domžalčani bodo v zadnji krog, ko bodo gostovali prav v ljubljanskih Stožicah, krenili neobremenjeno, saj so si z včerajšnjo zmago v občinskem derbiju z Radomljani zagotovili najmanj tretje mesto in s tem tudi uvrstitev v kvalifikacije za Evropsko ligo. Nogometaši so evropsko vozovnico, kot je razvidno iz spodnjega posnetka, bučno proslavili.


Med drugim so po prihodu v garderobo zalili tudi trenerja Luko Elsnerja. Mladi strateg se je po tekmi zahvalil vsem, ki si tako ali drugače pripomogli k dosežku: “Leto 2015 je bilo zelo mučno. Tako za igralce in še posebej za nas v strokovnem vodstvu. Vsakič, ko smo padli, smo se znašli na robu in morali smo se pobrati na noge. To je z naše strani zahtevalo ogromno energije in ob tej priložnosti bi se rad zahvalil fantom, da so držali skupaj v trenutkih, ko nam je bilo težko. Seveda pa gre zahvala tudi trenerjem, celotni upravi in vsakemu, ki je od blizu ali daleč povezan s klubom. Vedno smo našli energijo, kvaliteto in znanje, da smo igralce pripravili do tega, da nam prinesejo točke. Moji najožji sodelavci so najbolj zaslužni za to, saj so dnevno delali z igralci in vsak si z moje strani zasluži pohvalo in zahvalo za opravljeno delo,” je dolgoletni branilec Domžal dejan za klubsko spletno stran. Kljub visoki zmagi pa ni bilo lahko, saj na razmočenem igrišču Domžalčani niso mogli razviti svoje igre: “Tekma je bila nervozna. Prva težava je bila v tem, da naša kvaliteta na razmočenem igrišču ni prišla do izraza. Zahvaljujoč našim vzdrževalcem smo to tekmo sploh lahko odigrali. Na koncu sta odločili motivacija in želja po zmagi, čeprav so bili trenutki, v katerih smo dvomili v uspeh, ampak tako je bilo skozi celotno sezono.”

Kot že zapisano, so si Domžalčani že zagotovili tretje mesto, vendar lahko v zadnjem krogu pridejo tudi do druge pozicije. Za tak scenarij se morata uresničiti dva pogoja, sami morajo ugnati Olimpijo in obenem računati na pomoč Rudarja, ki gosti Celjane. Elsner tako poudarja, da bo njegova četa v tekmo v Stožicah krenila zbrano, motivirano in z mislijo na prihodnjo sezono: “Prepričan sem, da lahko uspešno zaključimo sezono in se hkrati že začnemo pripravljati na naslednjo. Imamo še nekaj odstotkov možnosti, da osvojimo naslov podprvaka, zato se bomo v boj spustili zelo resno. V Ljubljani bomo pokazali željo po zmagi, potem pa bomo videli, kako se bo tekma odvila in kakšen bo razplet obračuna med Rudarjem in Celjem. Seveda pa smo že nekaj časa z delom naših misli v prihodnji sezoni, saj je začetek le-te zelo blizu.”

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Mariborčani na kolenih tudi v Domžalah, Karanović se je zapisal v zgodovino

Obračun Domžal in Maribora ni postregel s presenečenjem, saj so se po zaključnem sodnikove…