Slovenski prvoligaši letos igrajo že 25. sezono državnega prvenstva. V njem neprekinjeno vse od osamosvojitve nastopajo zgolj trije klubi – Celje, Gorica in Maribor. Prav Mariborčani so s trinajstimi naslovi najtrofejnejše moštvo lige, štirikrat sta si prvenstvo pokorila pokojna Olimpija in Gorica, peterico klubov z naslovom pa zaključujeta Domžale in Koper, z dvema oziroma enim naslovom.


Ob 25-letni obletnici so pri Nogometni zvezi Slovenije pripravili zanimiv prispevek, v katerem so se spomnili krstne prvoligaške sezone, ko je v najmočnejši ligi nastopalo kar 21 klubov. Tako je prvoligaško dogajanje zavilo tudi v Dekane, Medvode, Trbovlje, Rogaško Slatino, Lendavo, Zagorje, Beltince, Naklo in Izolo, v mesta, ki se že dolga leta ne morejo več ponašati s prvoligašem. Prvo sezono je s prednostjo sedmih točk pred Mariborom osvojila Olimpija, tedaj ena štirih ljubljanskih ekip med prvoligaši, na tretjem mestu je sezono zaključila Izola, ki je nekaj mesecev zatem na domačem stadionu gostila tudi slovito Izolo.

Pred kamero NZS so spregovorili nekdanji predsednik krovne zveze Rudi Zavrl, pa njegov predhodnik Marko Ilešič, svoje vtise o prvi sezoni pa sta predstavila tudi Andrej Stare, nekdanji sodnik Štefan Tivold ter nogometaša Ante Šimundža in Damir Vrabac, dolgoletna nogometaš Maribora in Olimpije.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Kaj se dogaja v zadnje uvrščenemu klubu Prve lige Telemach?

NK Tabor Sežana v letošnji sezoni nikakor ne najde recepta za zmage. Česnjice so po deseti…