Benjamin Verbič je v letošnji sezoni z odličnimi predstavami že nekajkrat opozoril na sebe. Odlične igre je opazil tudi selektor Srečko Katanec, ki je mladega Vojničana povabil tudi v člansko izbrano vrsto, a mu je debi preprečila poškodba gležnja. Le-to je hitro pozdravil in znova navdušil minulo soboto, ko je završko mrežo zatresel že v enajsti sekundi in poskrbel za nov rekordni dosežek državnega prvenstva.


“Vesel sem tega dosežka, kljub temu pa mu ne dajem prevelike pozornosti. Zadetek je zadetek, ne glede na minuto, v kateri je dosežen. Pomembno je, da smo znova pokazali učinkovito predstavo, s tremi točkami pa smo še podaljšali svojo serijo neporaženosti in tako našim navijačem namenili prav posebno zahvalo za vso dosedanjo podporo,” je za klubsko spletno stran skromno dejal krilni vezist, ki je pred dnevi dopolnil 21 let. Verbič je krog pred koncem jesenskega dela sezone najučinkovitejši nogometaš Prve lige Telekom Slovenije, saj je v osemnajstih tekmah dosegel že osem zadetkov, k temu pa je dodal še šest podaj. Grofe pred odhodom na zimski odmor čaka še obračun z vodilnimi Domžalčani, ki bi lahko bil za Verbiča zadnji v rumeno-modrem dresu, saj zanimanja zanj ne manjka. A mladi vezist trenutno razmišlja le o gostovanju v domžalskem Športnem parku, kjer želijo Celjani podaljšati pozitivni niz rezultatov, ki traja že 21 tekem: “V Domžalah nikakor ne bo lahko, saj gre za dvoboj dveh moštev, ki se nahajata v samem vrhu prvenstvene lestvice. Oboji igramo napadalno učinkovit nogomet, prav tako pa gre pri obeh moštvih pohvaliti tudi obrambni segment igre, kar potrjuje zgolj po devet prejetih zadetkov v obeh mrežah v dosedanjem poteku sezone. Upoštevajoč vse to se ob koncu jesenskega dela vsekakor obeta pravi spektakel. Naša želja je nov pozitiven izkupiček, z gotovostjo pa lahko zatrdim, da bomo za njeno uresničitev naredili prav vse.”

Rekordni sobotni dosežek sicer odmeva tudi v tujini, saj so o zadetku v enajsti sekundi poročali pri britanski različici spletne strani Eurosport, nogometnem portalu 101GreatGoals, tudi v Južni Ameriki

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Najboljši igralec Kopra vse bližje selitvi v Romunijo

Za Andrejem Kotnikom je odličen prvi del sezone, v kateri je 27-letnik na 20 prvoligaških …