[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=338]

Velenjčanom je v Ljudskem vrtu, prvič po šestih tekmah, uspelo priti do točke. V slabem in živčnem prvem polčasu smo videli malo pravih priložnosti, gostje pa so po zvitem strelu Firerja v vodstvo prišli v 22. minute. Vijoličasti so sicer poizkušali, a jim v prvem polčasu ni steklo. V drugem polčasu smo spremljali veliko boljšo predstavo, Mariborčani so hitro izenačili preko Mendya, na vsaki strani pa se je enkrat zatresel tudi okvir vrat. Precej več priložnosti so si sicer pripravili Mariborčani, a jih niso uspeli vnovčiti. Nezadovoljni navijači so se tako morali sprijazniti le s točko, čeprav bi si glede na prikazano, nogometaši zaslužili zmago. Velenjčani pa bodo točke iz Ljudskega vrta seveda zelo veseli, saj jih ta ohranja v zgornji polovici lestvice.


Vijoličasti so že v uvodu pritisnili proti vratom knapov in imeli preko Boharja možnost za prvi udarec proti vratom Rozmana, a je Prekmurec preveč okleval in priložnost je splavala po vodi. V uvodu 6. minute je po kotu in odbiti žogi, iz dobrih 25 metrov meril Mejač, a je žoga za malce zletela preko vrat. V 11. minuti so se Mariborčani preveč poigravali pred svojim kazenskim prostoro, a Velenjčani niso izkoristili darila, Jeseničnik je iz leve strani zadel le zunanji del mreže. V uvodu 16. minute so nato dvakrat preko Mendya zapretili tudi domači, najprej je streljal iz desetih metrov, a se je izkazal Rozman in žogo odbil v kot. Po kotu pa je poizkušal še z glavo, a zgrešil okvir vrat. V 22. minuti pa so Velenjčani prišli do vodstva, najprej je Handanović iz prostega strela žogo poslal v avt, po krajši kombinaciji pa se je 20 metrov od gola za strel odločil Firer, Handanović je ostal vkopan nekaj metrov iz gola, žoga ga je preletela in končala v mreži vijoličastih. Po golu so sicer pobudo znova prevzeli domači, a so do prvega resnega poizkusa prišli šele v 32. minuti, ko je iz roba kazenskega prostora meril Tavares, vendar ne dovolj natančno. V 41. minuti je preskočilo nekaj iskric med Kašnikom in Mendyem, saj je slednji odrnil prvega, sodnik Ponis pa je obema petelinoma pokazal rumena kartona. V 43. minuti je iz prostega strela zagrozil še Cvijanović, Rozman pa je žogo znova odbil v kot. Kot zadnji pa je prvem polčasu poizkusil še povratnik po poškodbi, Mezga, a tudi on meril nenatančno.

Strateg vijoličastih Čačić je ob polčasu v slačilnici pustil Boharja, namesto katerega je v igro vstopil Fajić. Prvi so v drugem polčasu zagrozili gostje, potem ko je po levi strani prodrl Jeseničnik in sprožil direktno proti vratom Handanovića, ki je žogo brez težav ujel. V 50. minuti pa so Mariborčani le prišli do izenačenja, osamlejni Cvijanović je iz desne poslal predložek pred gol, kjer je bil najhitrejši in najspretnejši Mendy, ki je žogo preusmeril mimo Rozmana. Že dve minuti kasneje bi lahko videli popoln preobrat, tokrat je predložek iz desne strani poslal Milec, Kašnik pa bi skorajda premagal lastnega vratarja, saj je žoga oplazila zunanji del mreže. Nevarno je bilo tudi po kotu, a je bil Mendy prenizek. Nekaj sekund kasneje pa se je za strel iz 20 metrov odločil še Milec, vendar zgrešil vrata gostov. V 57. minuti znova dve priložnosti za vijoličaste, najprej je Tavares z lepo podajo zaposlil Fajića, ki pa se ni zmogel znebiti svojega čuvaja, kasneje pa so Velenjčani uspeli izbiti predložek Tavaresa, ki je z neposrednim strelom iz roba kazenskega prostora poizkušal v naslednji minuti. V 62. minuti nova priložnost za vodstvo Maribora, Mendy se je po podaji Tavaresa znašel sam pred Rozmanom, a zadel le desno vratnico, v nadaljevanju akcije pa je do strela prišel Milec, a je žoga končala v naročju Rozmana. V 65. minuti so gostje preko Klinarja izvedli nevaren protinapad,  a je še pravočasno izbil Rajčević. S tem nevarnosti za mariborski gol še ni bilo konec, po kotu je do žoge prišel Črnčič, ki je streljal iz 20 metrov in zadel prečnik, žoga se je odbila do Eterovića, ki je premagal Handanovića, a bil ob strelu Črnčića po mnenju sodnikov v prepovedanem položaju. V 68. minuti nato spet nova priložnost za Mariborčane, Mendy je z glavo lepo podaljšal do Fajića, ki je stekel proti golu in skušal žogo spraviti preko Rozmana, vendar meril previsoko. Že minuto kasneje je do strela v kazenskem prostoru prišel Tavares, a so gostujoči branilci strel blokirali. V 75. minuti je po levi strani pobegnil Mejač, izigral Klinarja, vendar bil v zaključku akcije premalo zbran in meril preko vrat. V 78. minuti nov strel proti vratom Velenjčanov, iz 20 metrov je v naročje Rozmana sprožil Cvijanović. Štiri minute kasneje je po predložku iz leve do strela prišel Tavares, ki pa je meril preko gola. V 85. minuti je Mertelj po lepi podaji Fajića nevarno prodrl v kazenski prostor, vendar v zaključku žoge ni uspel spraviti mimo vratarja Rozmana. Rezultata niso preobrnili niti trije poizkusi Cvijanovića, ki je dvakrat iz razdalje meril v naročje Rozmana in v zadnjih sekundah pa po podaji Mertlja streljal še preko gola.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Šimundža zadovoljen s predstavo, a opozarja

Na prvi tekmi sezone je Maribor pred domačim občinstvom na stadionu Ljudski vrt pokazal sv…