Velenjčani so v istrskem Rovinju odigrali še tretji pripravljalni obračun v pripravah na spomladanski del sezone. Po zmagi nad mladinsko selekcijo kluba in remijem z Aluminijem, so tokrat remizirali s hrvaškim prvoligašem Slaven Belupom iz Koprivnice, srečanje se je končalo s končnim izidom 3:3.


Velenjčani so vse tri zadetke dosegli v drugem polčasu, prvi polčas pa je po uspešno izvedeni enajstemetrovki dobil Slaven Belupo. Velenjčani so v drugem polčasu dvakrat izenačili, najprej je z glavo zadel Bubalović, ki je zadel že proti Aluminiju, nato pa se je razigral še Firer, ki je z dvema zadetkoma “knape” popeljal v vodstvo, Koprivničani pa so v zaključku tekme uspeli priti do remija. Jernej Javornik je bil glede na slabo stanje igrišča najbolj zadovoljen s tem, da noben od njegovih varovancev ni staknil poškodbe: “Zadovoljen sem, da smo tekmo končali v dobrem zdravstvenem stanju. Tekma je dosegla svoj namen, dve mešani ekipi na težkem terenu. Glede na to kakšen je bil teren, smo lahko zadovoljni, smo šele v prvi fazi priprav, tako da je rezultat proti Slaven Belupu zelo dober. Igrali so vsi, na koncu tudi mladinci.”

Velenjčane naslednja preizkušnja čaka v sredo, ko se bodo pomerili z vodilnim drugoligašem Roltek Dobom.

SLAVEN BELUPO 3:3 RUDAR VELENJE
Bubalović, Firer (2x)
Rudar Velenje – prvi polčas:
Rozman, Klinar, Knezović, Čagalj, Bukšek, Rotman, Stejpanović, Radujko, Kocić, Podlogar, Vujić. Drugi polčas: Radan, Jahić, Bubalović, Kašnik, Bolha, Rošer, Plesec, Eterović, Firer, Črnčič, Krefl. Trener: Jernej Javornik.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

V Celju hitijo z evropskimi pripravami

Na stadionu Z’dežele je kljub koncu tekmovalne sezone zelo živahno. Po zadnji tekmi so gra…