Velenjčani so na včerajšnjem gostovanju na avstrijskem Štajerskem doživeli visok poraz. Knapi so uvodno pripravljalno srečanje z graškim Sturmom izgubili s kar 6:0, v postavi Velenjčanov pa je bilo možno opaziti tudi nov obraz.


V 69. minuti je vratarja Matjaža Rozmana zamenjal mladi Michael Lovrec, ki bo v golu začasno zamenjal Mateja Radana, ravno tako Mariborčana, ki ga znova mučijo težave s poškodbo hrbta. Velenjčani so bili tako primorani v iskanje novega vratarja, Lovrec pa se mora še dokazati vodstvu velenjskega prvoligaša. Nogometaši Sturma so sicer 20-letnega vratarja v dobrih dvajsetih minutah premagali enkrat, v 80. minuti je bil uspešen Donis Avdijaj, zato pa je štiri minute kasneje slednjemu preprečil veselje z lepo obrambo, ko je žogo spravil mimo leve vratnice, kot je vidno tudi v spodnjem posnetku. Lovrec je bil jeseni član Maribora B, mrežo slednjega pa je v 3. SNL branil na uvodni tekmi z rogaškim Mons Claudiusom, še nekajkrat pa je sedel na rezervni klopi.

Ob tem dodajmo še, da je strateg Jernej Javornik v začetno enajsterico uvrstil tudi Semina Omerovića, ki je bil eden od junakov mladinske izbrane vrste, saj je na nedavnem turnirju v ruskem St. Petersburgu dosegel tri zadetke, zadnjega v tekmi za tretje mesto, ki so jo Slovenci po zaslugi mladega Velenjčana tudi dobili.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Matko Obradović s sporočilom za navijače Mure

Ena izmed najbolj pričakovanih tekem nadaljevanja državnega prvenstva med Celjem in Muro s…