Zadnji obračun sobotnega sporeda 17. kroga Prve lige Telekom Slovenije se je končal z zmago Velenjčanov. Ti so sicer še med polčasom zaostajali z 1:0, potem ko je po kotu Srečkovića zadel Hadžić, ki pa je bil v 63. minuti po drugem rumenem kartonu tudi izključen. Še pred tem so knapi prišli do izenačenja. V sedmi minuti nadaljevanja je predložek Firerja in nepozornost Gregoriča izkoristil Bolha. Z igralcem več gostje niso imeli zahtevne naloge, Rudar je v vodstvo v 73. minuti tekme popeljal Krefl, potem ko je imel veliko prostora na levi strani kazenskega prostora, zmago pa je v predzadnji minuti srečanja potrdil Trifković, ki se je veselil prvega zadetka po povratku v Velenje. Velenjčani, ki so na Bonifiki slavili prvič po petih letih, so se z zmago tudi točkovno izenačili s Koprčani, obe ekipi imata po 17. krogu na svojem računu 22 točk.


V srečanje so bolje krenili Koprčani, ki so si prvo priložnost priigrali v četrti minuti, ko je Srečković poslal odličen predložek z leve strani igrišča, Štromajer pa je z glavo zgolj nastreljal Rozmana in žoga je končala le v kotu. Nadaljevanju tekme je bilo mirnejše in brez priložnosti, sodnik Žganec pa je Velenjčanom v 10. in 12. minuti pokazal dva rumena kartona, porumenela sta Kocić in Klinar. Domači so povedli v 20. minuti, ko je s kota podal Srečković, pred golom pa je bil najvišji Hadžić, ki je žogo preusmeril v mrežo in se veselil še tretjega zadetka v letošnji sezoni, prvega po osmem krogu, ko je ravno tako zatresel velenjsko mrežo. Gostje so po zaostanku zaigrali nekoliko podjetneje in domače potisnili pred lastni kazenski prostor, a si resnejših priložnosti niso uspeli pripraviti. V 26. minuti je za Rudar kot prvi sprožil Trifković, a Hasić ni imel težav z obrambo, Babić je tik pred koncem zgrešil okvir vrat, še najlepšo priložnost je imel v 40. minuti Stjepanović, potem ko je Hadžić na robu kazenskega prostora podrl Klinarja, po prostem strelu in gneči v kazenskem prostoru pa se je do žoge ob desni vratnici prebil Stjepanović, a je Hasić pravočasno krenil iz svojih vrat. Domači so si edino priložnost po zadetku pripravili v 42. minuti, ko pa Štromajer znova ni uspel izkoristiti uporabnega predložka in je z glavo zgrešil mimo vrat.

Drugi polčas se je pričel po željah Velenjčanov, saj so knapi do izenačenja prišli že v sedmi minuti nadaljevanja. Firer je z desne strani igrišča poslal predložek na daljšo vratnico, kjer je Bolha prehitel nepozornega Gregoriča in z bližine žogo spravil za hrbet Hasića, ki ravnotako lahko posredoval bolje. Koprčani so nevarno zapretili deset minut kasneje, v 62. minuti, ko je Lotrič po levi strani igrišča hitro krenil na gostujočo polovico in s prekrasno dolgo diagonalno globinsko podajo na desni strani kazenskega prostora zaposlil Pučka, ki pa ni izkoristil darila Prekmurca, streljal v bližnji kot, a zatresel zgolj zunanji del mreže. Le nekaj trenutkov kasneje so Koprčani nadaljevali z igralcem manj. Strelec zadetka Hadžić je po novem prekršku nad Klinarjem prejel še drugi rumeni karton in moral pod predčasno prho. Čeprav so Koprčani v uvodnih minutah po izključtvi nekajkrat nevarno krenili v napad, pa so knapi hitro izkoristili igralca več na zelenici. Tekla je 73. minuta, ko je Babić v osčrju kazenskega prostora sprejel podajo z desne strani, nato pa žogo nemudoma podaljšal do prostega Krefla, ki je utekel po levi strani in nato s strelom z dobrih 13 metrov zaključil v spodnji desni kot Hasićevih vrat. Po prehodu v vodstvo so gostje pobudo nekoliko prepustili domačim, ki do priložnosti niso uspeli priti. Še več, po seriji prekrškov na obeh straneh, so Velenjčani v 89. minuti s tretjim zadetkom potrdili preobrat in tri točke. Po kratki podaji s prostega strela, je z roba kazenskega prostora zadel Trifković in postavil končni izid srečanja.

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga

Dodaj odgovor

Poglejte še

Pregled pred pomladjo: MURA – Čarno-bejli si želijo večje konstantnosti in skoka po lestvici

Trener: Damir Čontala – SLOVENIJA (38 let) Povprečna starost članske ekipe: 24.5 let Odmev…