[leagueengine_show_match lid=7 sid=8 mid=761]

Mariborčani so po štirih zaporednih zmagah le klonili, tri točke so v Ljudskem vrtu osvojili Velenjčani, ki so slavili z zadetkoma Podlogarja in Klinarja. Mariborčani so si sicer pripravili kar nekaj priložnosti, a so bili v zaključku premalo zbrani in zmaga gre zasluženo v Velenje.


Gledalci so prvo priložnost videli v 12. minuti, ko je Mertelj, morda tudi s prekrškom, na sredini igrišča žogo odvzel Eteroviću, v napad pa je krenil Mendy, a je Rozman pravočasno krenil iz vrat in Francoza oviral do te mere, da ni prišel do strela, v nadaljevanju akcije je do žoge prišel Tavares, a se je velenjski čuvaj mreže vrnil v vrata in odbil poizkus mariborskega kapetana. V 18. minuti pa vodstvo gostov, Mertelj je slabo pred kazenskim prostorom slabo izbijal, Rotman je sprožil iz 30 metrov, Handanović je s skrajnimi močmi žogo odbil v polje, odbitek pa je v mrežo pospravil Podlogar in se veselil še četrtega zadetka to pomlad. V 26. minuti so nevarnejšo akcijo izpeljali tudi vijoličasti, a je bil Mendy pred golom po predložku Cvijanovića prekratek za nekaj centimetrov. Okvir vrat je v nadaljevanju prvega polčasa dvakrat zgrešil tudi Bohar, najprej v 29. minuti, ko je po polprotinapadu slabo zaključil iz roba kazenskega prostora, in štiri minute zatem, ko je po predložku iz desne strani igrišča, z glavo iz težkega položaja streljal preko vrat. V zaključku prvega dela tekme pa je Velenjčane dvakrat rešil okvir vrat, v 41. minuti je po lepem strelu Tavaresa veselje preprečil prečnik, dve minuti kasneje pa je Mendy prodrl po levi strani kazenskega prostora, pred golom zaposlil Mertlja, ki je žogo slabo zadel, a jo je na golovi črti še slabše izbil Krefl, ki pa ga je rešila leva vratnica, v nadaljevanju akcije je poizkušal še Milec, a meril preko vrat. Podobno kot minuto kasneje tudi Tavares, ki je poizkušal z glavo.

V uvodu drugega polčasa so Mariborčani pritisnili, a si resnejših priložnosti niso ustvarili, po uvodnih osmih minutah pa so najprej nekajkrat zapretili Velenjčani. V 54. minuti je strel Rotmana, ki je močno sprožil iz razdalje, končal v naročju Handanovića, minuto kasneje se je, po globinski podaji Firerja, Podlogar znašel sam pred Handanovićem, a ga je slednji oviral do te mere, da Ljubljančan v dresu Rudarja ni prišel do resnejšega poizkusa, že nekaj sekund zatem pa je mimo vrat meril Eterović, neuspešen pa je bil po podaji iz kota tudi Knezović. Nato se je, po vstopu Vršiča, ki je poživil mariborsko igro, pričelo obstreljevanje velenjske utrdbine, a je gostujoča obramba najprej blokirala nekaj mariborskih poizkusov, poizkusa Mejača in Mendyja, ki je z glavo streljal po predložku iz leve strani igrišča, pa sta končala v gol-avtu. Velenjčani so ob vodstvu pametno čakala na hitre protinapade in enega teh izpeljali v 70. minuti, ko je Klinar po desni strani igrišča z nekaj korakih prehitel Vilerja in z diagonalnim strelom zaključil v desni kot vrat Handanovića, ki bi lahko bolje posredoval, saj mu je žoga spolzela med rokama. Po povišanju velenjske prednosti sta sledila dva poizkusa Tavaresa, ki je v 73. minuti močno streljal iz 25 metrov, a zgrešil okvir vrat, tri minute kasneje pa je po strelu z glavo žoga končala v rokah Rozmana. Slednji se je izkazal v 79. minuti, ko je Cvijanović natančno in močno meril z roba kazenskega prostora, a je velenjski čuvaj mreže s skrajnimi močmi odbil v kot. Nato je za razburjenje dvatisočglave množice poskrbel sodnik Perić, ki v 79. minuti po vlečenju in padcu Mertlja ni pokazal na belo točko, dve minuti kasneje pa je pred kazenskim prostorom padel še Zahovič, a je sodniška piščalka znova ostala nema. Rozman se ni pustil premagati niti v 89. minuti, ko je iz roba kazenskega streljal Vršič, meril v skrajno desni kot velenjskih vrat, a je Rozman odbil v kot. Sodnikov podaljšek je skazil grd padec Klinarja, ki je po visokem skoku pristal na glavi, a je na srečo lahko nadaljeval s tekmo, v zadnjih sekundah pa je mrežo po prostem strelu Vršiča zatresel še Šuler, ki pa je bil po mnenju sodnikov v prepovedanem položaju.

Foto: Jure Banfi

Naloži več sorodnih novic
Naloži več novic od Peter Dominko
Naloži več novic iz Prva Liga
Komentarji so onemogočeni.

Poglejte še

Tomić kljub sem težavam Olimpije ostaja optimist

Olimpijo v nedeljo čaka gostovanje v Domžalah, kar bo za Zmaje prva tekma po težavah s kor…